1. HABERLER

  2. SSK

  3. 1998-2021 arası SGK girişi olan vatandaşlara ikinci EYT! Sevindiren gelişme 5 yıl erken emeklilik! İşte Detaylar...
1998-2021 arası SGK girişi olan vatandaşlara ikinci EYT! Sevindiren gelişme 5 yıl erken emeklilik! İşte Detaylar...

1998-2021 arası SGK girişi olan vatandaşlara ikinci EYT! Sevindiren gelişme 5 yıl erken emeklilik! İşte Detaylar...

Erken emeklilik hayali olan çalışanlar dikkat. Mini EYT geldi, 5 yıl erken emeklilik onaylandı. Milyonlarca çalışanın erken emeklilik hayali gerçek oluyor. Uzun süreden beri beklenen 2. EYT kararı çıktı. Çalışanlar sevinçten havalara uçacak. Çünkü tam 5 yıl erken emeklilik onaylandı. 1998-2021 arası SGK girişi olan milyonlarca kişi kapsama alındı.

A+A-

Milyonlarca çalışanın erken emeklilik hayali gerçek oluyor. Uzun süreden beri beklenen 2. EYT kararı çıktı. Çalışanlar sevinçten havalara uçacak. Çünkü tam 5 yıl erken emeklilik onaylandı. 1998-2021 arası SGK girişi olan milyonlarca kişi kapsama alındı. Prim gün sayısı düştü, emeklilik yaşı öne çekildi. İşte milyonlarca kişiyi kapsayan yeni erken emeklilik ve 7200 prim son durum detayları…

SGK girişi 1998-2021 arası olan milyonlarca çalışan için erken emeklilik treni geri döndü. Az primle erken emeklilik imkanı sonunda TBMM’de. Yeni düzenleme sayesinde ilk etapta 1.1 milyon kişi erken emeklilik biletini alacak. Milyonlara emeklilik yolunu açacak olan 7200 prim son durum netleşti. Peki prim indirimi ne zaman çıkacak? SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesi ne zaman kabul edilecek.

7200 PRİM SON DURUM

Milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği esnafa erken emeklilik fırsatları ile ilgili son gelişmeler belli oldu. Bağ kurluların takip ettiği 7200 primim son durum ile ilgili ilgili yeni gelişmeler var. Milyonlarca bağ kurlu prim eşitlemesi düzenlemesi sayesinde erken emeklilik fırsatına sahip olacak. Bağ-kur prim gün sayısının 7200’e indirilmesini kapsayan yeni kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Peki düzenleme ne zaman meclisten geçecek?

7200 prim düzenlemesi ile ilgili son gelişmeler merakla takip edilirken SGK uzmanları yeni haberleri açıkladı. Bağ kurlulara prim indirimi düzenlemesi TBMM’ye ulaştı. Önümüzdeki günlerde oynanacak olan düzenlemenin Kurban Bayramı’ndan önce meclisten geçeceği tahmin ediliyor.

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK SUNACAK

Prim indirimi ya da prim eşitlemesi olarak bilinen bu düzenleme esnaflara beş yıl erken emeklilik fırsatı sunacak. SSK ve Bağ-kur prim eşitlemesi sayesinde artık esnaflar da SSK’lılar gibi 7200 günden emekli olma fırsatına sahip olacak. Prim eşitlemesi düzenlemesiyle birlikte 1800 gün prim indirimi uygulanacak. Prim indirimi, kuaför berber fırın gibi küçük işletmeleri kapsayacak. On ve altında çalışanı bulunan işletme sahipleri yani bağ kurlular bu sayede prim eksiğini tamamlayarak erken emeklilik fırsatına sahip olacak.

YENİ DÜZENLEME HEYECANLA BEKLENİYOR

Prim indirimi düzenlemesi bir yandan 2. EYT olarak kabul ediliyor. Çünkü EYT düzenlemesinde SSK’lılar için prim gün sayısı 7200 olarak belirlenirken bağ kurlular için 9000 gün olarak belirlenmişti. Bu sebeple de çok sayıda esnaf erken emeklilik fırsatını kaçırmıştı. Yeni yapılan bu düzenleme adeta bağlara ikinci ATE anlamını taşıyor. Mini EYT paketi ile birlikte emekli olacak kişi sayısının da 1.1 milyonu bulacağı tahmin ediliyor. Düzenlemenin TBMM’de kabul edilmesinin hemen ardından kapsama giren bağ kurlular emeklilik dilekçelerini vermeye başlayacak. Böylelikle küçük esnaf beş yıl erken emeklilik hakkına sahip olmuş olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.