1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. 2024 Temmuz Ayında 2’Li Zam Müjdesi geldi! En Düşük Yeni Emekli Maaşı Duyuruldu! Detaylar Haberimizde!
2024 Temmuz Ayında 2’Li Zam Müjdesi geldi! En Düşük Yeni Emekli Maaşı Duyuruldu! Detaylar Haberimizde!

2024 Temmuz Ayında 2’Li Zam Müjdesi geldi! En Düşük Yeni Emekli Maaşı Duyuruldu! Detaylar Haberimizde!

En düşük emekli maaşı Temmuz ayında ne kadar olacak? Açıklama geldi, zamlı en düşük emekli maaşı belli oldu.

A+A-

Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Milyonlarca emeklinin gündeminde bu sorunun yanıtı var. Çünkü kök maaşı 10.000 TL altında olan tüm emekliler en düşük emekli maaşı alıyor. Şu anda Türkiye’de en düşük emekli maaşı alan emekli sayısı 8-9 milyona ulaşmış durumda. O sebeple de Temmuz en düşük emekli maaşı merakla bekleniyor. Sosyal Güvenlik uzmanları, en düşük emekli maaşı ile ilgili yeni tahminlerini açıkladı. Temmuz ayında ikili zam ile en düşük emekli maaşı artacak. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Türkiye’deki milyonlarca emeklinin son dönemlerde Merak ettiği tek bir soru var. Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Bir yandan açıklanan enflasyon rakamları yakından takip edilirken bir yandan da Sosyal Güvenlik uzmanlarının emekli maaş zammı tahminleri merakla araştırılıyor. Şu ana kadar Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 5 aylık enflasyon verirse açıklandı. Geriye sadece 1 aylık veri kaldı. Ancak hem en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili hem de emekli kök maaş zammı ile ilgili tahminler var. Peki Temmuz’da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz 2024 emekli kök maaş zammı yüzde kaç olacak?

TEMMUZ AYI EMEKLİ KÖK MAAŞ ZAMMI 2024

Emekli kök maaş zammı belirlenirken SSK ve bağ-kur emeklisi için enflasyon rakamları baz alınıyor. Türkiye İstatistik Kurumu şu ana kadar 5 aylık enflasyon verisini açıkladı. 5 aylık enflasyon yüzde 22.72 olarak gerçekleşti. hala bir aylık veri beklenirken Sosyal Güvenlik uzmanlarının enflasyon tahminleri belli oldu. SGK uzmanlarına ve Merkez Bankası piyasa katılınca anketi sonuçlarına göre Temmuz ayında emekli kök maaş zammı %25 olacak. ancak bu rakamı refah Payı da eklenebilir. Sosyal Güvenlik uzmanları refah payını da eklenmesi ile birlikte yüzde 30 kök maaş zammı bekliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 2’Lİ ZAM

Kök maaş zammı kadar en düşük emekli maaşı zammı da merak ediliyor. Ocak 2024 itibarıyla yeni en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlenmişti. Ancak Türkiye’de şu anda açlık sınırı 20.000 TL’ye dayanmış durumda. Yani emekliler açlık sınırının çok altında, hatta yarısı kadar maaş alıyor. O sebeple de Temmuz ayında en düşük emekli maaşına önemli bir artış bekleniyor. Temmuz 2024 en düşük emekli maaşı ile ilgili 2’li zam tahmini var.

Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre en düşük emekli maaşına hem refah payı zammı yapılacak hem de enflasyon artışı. Eğer en düşük emekli maaşı zammı da kök Maaşlar gibi artarsa 10.000 TL’den 13.000 TL’ye yükselecek. Fakat emeklilerin bu konuda tepkisi son derece büyük. Çünkü emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş daha yüksek artış beklentisi içinde. Emeklinin en düşük emekli maaşı için talebi 5000 TL’lik seyyanen zam. Bu konuda Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Önümüzdeki günlerde en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili net kararının kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

TEMMUZ 2024 EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

16 milyon emeklinin büyük bir merak ve heyecanla beklediği Temmuz 2024 emekli zammı için geri sayım devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Temmuz’da 6 aylık enflasyon verileri açıklanacak. Aynı gün içinde 2024 Temmuz ayı en düşük emekli maaşı ve emekli kök maaş zammı da belli olacak. Aynı zamanda memur ve memur emeklisi maaş zammı da 3 Temmuz’da netleşecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.