1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Ağusyos Ayı Aile Destek Ödemeleri Uzatıldı Mı? Ağustos Ayı Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?
Ağusyos Ayı Aile Destek Ödemeleri Uzatıldı Mı? Ağustos Ayı Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Ağusyos Ayı Aile Destek Ödemeleri Uzatıldı Mı? Ağustos Ayı Aile Destek Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, aile destek ödemeleriyle ilgili alınan yeni kararı duyurdu. Erdoğan, ekonomik destek paketleri kapsamında önemli adımlar atıldığını belirterek, aile destek ödemelerinin uzatıldığını açıkladı. Peki, aile destek ödemeleri uzatıldı mı, hesaplara ne zaman yatacak?

A+A-

Aile Destek Ödemeleri yıl sonuna kadar uzatıldı. İlk ödemeler bu ay içinde yapılacak. Hane gelirine göre ödeme yapılıyor. Başvurular ise e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor.

2022 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ve ilk olarak 12 ay süreyle planlanan Aile Destek Ödemeleri yıl sonuna kadar uzatıldı. Geçtiğimiz gün yapılan Kabine toplantısı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı'nın süresinin uzatıldığını duyurdu. Erdoğan, programın sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Başkan Erdoğan'ın açıklamasının ardından gözler, Ağustos ayı aile destek ödemelerinin yapılacağı tarihe çevrildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan'ın müjdelediği üzere Türkiye Aile Destek Programımızı 2024 yılı sonuna kadar uzatıyoruz. Programımızın faydalanıcısı olan ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Ödemelerin ayın 15'inden sonra yapılması bekleniyor. Aile Destek Programı kapsamında en son ödemeler 11 Temmuz 2024 tarihinde yapılmıştı.

AĞUSTOS AYI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ağustos ayı aile destek ödemelerinin tarihini açıkladı. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada Türkiye Aile Destek Programı'nın 2024 yılının sonuna kadar uzatıldığını belirterek, ödemelerin başlayacağı tarihi duyurdu.

Ödemeler 9 Ağustos’ta Hesaplarda

Bakan Göktaş, "Türkiye Aile Destek Programımızın bu yılın sonuna kadar uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos itibarıyla vatandaşlarımızın hesaplarına aktaracağız." ifadelerini kullandı.

Buna göre, Ağustos ayı aile destek ödemeleri 9 Ağustos 2024 Cuma günü itibarıyla hesaplara yatırılacak. Bu destek, ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

KİMLER ALABİLİYOR

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor. Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıklarına göre belirleniyor. Tutarlar 850 lira ile 1.250 TL arasında değişiyor. Ödemeler 12 ay boyunca yapılıyor. Ayrıca hanede çocuk varsa çocuk sayısına göre de 350 ile 650 TL arasında ayrıca destek sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.