1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile Bakanlığı’ndan Ev Hanımlarına Nakit Destek: Sigortasız Ev Hanımlarına Sosyal Destek Projesi Devam Ediyor!
Aile Bakanlığı’ndan Ev Hanımlarına Nakit Destek: Sigortasız Ev Hanımlarına Sosyal Destek Projesi Devam Ediyor!

Aile Bakanlığı’ndan Ev Hanımlarına Nakit Destek: Sigortasız Ev Hanımlarına Sosyal Destek Projesi Devam Ediyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Sigortasız Ev Hanımlarına Sosyal Destek Projesi" kapsamında ev hanımlarına nakit destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Birçok kurum aracılığıyla sunulan sosyal destek programları, sigortasız ve çalışmayan kadınlara kendi ihtiyaçlarını karşılamalarında yardımcı oluyor.

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Sigortasız Ev Hanımlarına Sosyal Destek Projesi" kapsamında ev hanımlarına nakit destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Birçok kurum aracılığıyla sunulan sosyal destek programları, sigortasız ve çalışmayan kadınlara kendi ihtiyaçlarını karşılamalarında yardımcı oluyor. Belediyeler ve kurumlar, doğalgaz, yakacak, gıda, fatura gibi birçok kategoride destek imkanları sunarak ev hanımlarına destek oluyor.

Ev Hanımlarına Destek!

Aile Bakanlığı öncülüğünde birçok kurum tarafından sürdürülen "Sigortasız Ev Hanımlarına Sosyal Destek Projesi," sigortasız ve çalışmayan kadınlara çeşitli yardımların yanı sıra nakit destek de sağlıyor. Ev hanımlarına yönelik bu destek programları, doğalgaz, yakacak, gıda, fatura gibi kategorilerde yardımlar sunarak ev hanımlarının kendi ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak tanıyor.

Destek Ödemesi İçin Başvuru Şartları Neler?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Düzenli bir gelire sahip olmamak,
  • Muhtaçlık sınırı altında gelire sahip olmak.

Ayrıca başvuru yapacak ev hanımlarının üzerinde tapu bulunmaması ve sosyal destek ödemesi için talep edilen kriterlere uygun olması gerekiyor.

Başvuru İşlemleri:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek programlarına başvuruda bulunmak isteyen ev hanımları, başvurularını Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları üzerinden veya e-devlet platformu aracılığıyla gerçekleştirebilecekleri gibi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler ve T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden de başvurularını tamamlayabilirler.

Ev hanımlarının hayat şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan sosyal destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi ev hanımlarına ev ve kişisel ihtiyaçlara yönelik yardımları karşılamak amacıyla sunulmaktadır. Başvuruları onaylanan ev hanımlarına, doğalgaz, yakacak, gıda, fatura gibi birçok kategoride yardım imkanı sağlanarak, kendi ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.