1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Araç Sahipleri İçin Kritik Uyarı: Güvenlik Yönetmeliği İçin Geri Sayım Başladı: Yeni Sistemler Fiyatlara Yansıyacak mı?
Araç Sahipleri İçin Kritik Uyarı: Güvenlik Yönetmeliği İçin Geri Sayım Başladı: Yeni Sistemler Fiyatlara Yansıyacak mı?

Araç Sahipleri İçin Kritik Uyarı: Güvenlik Yönetmeliği İçin Geri Sayım Başladı: Yeni Sistemler Fiyatlara Yansıyacak mı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sıfır araçlar için güvenlik standartlarını yükseltecek yeni bir Genel Güvenlik Yönetmeliği'ni hayata geçiriyor. 31 Ağustos 2024'te yürürlüğe girecek olan bu düzenleme, çarpışma önleyici sistemler ve yorgunluk algılama teknolojileri gibi gelişmiş güvenlik özelliklerini tüm yeni araçlarda zorunlu hale getirecek.

A+A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sıfır araçlar için güvenlik standartlarını yükseltecek yeni bir Genel Güvenlik Yönetmeliği'ni hayata geçiriyor. 31 Ağustos 2024'te yürürlüğe girecek olan bu düzenleme, çarpışma önleyici sistemler ve yorgunluk algılama teknolojileri gibi gelişmiş güvenlik özelliklerini tüm yeni araçlarda zorunlu hale getirecek. Bu tarih, araç sahipleri ve yeni araç almayı düşünenler için önemli bir dönüm noktası olacak.

Araç Bayilerine Stokları Eritme Fırsatı: Yeni Modellerde Güncellemeler

Yönetmeliğin devreye girmesiyle birlikte, mevcut stoklarını eritme fırsatı verilen araç bayileri, yerli üretimde eksik olan güvenlik sistemlerini tamamlamaya hazırlanıyor. 31 Ağustos’tan önceki stoklarda bulunan bazı modellerde, yeni düzenlemelere uygun güncellemeler yapılacak. Araç sahiplerine ve alıcılarına, bu süreçte bayilerden detaylı bilgi almaları tavsiye ediliyor.

Güvenlik Sistemleri Fiyatlara Yansıyacak mı? 2025'te Fiyat Artışları Bekleniyor

Yeni güvenlik düzenlemeleri ile birlikte araç fiyatlarında artış olabileceği öngörülüyor. Uzmanlar, bu zorunlu güvenlik özelliklerinin maliyetlere yansıyabileceğini ve fiyat artışlarının 2025 yılının ilk çeyreğinde görülmeye başlanabileceğini belirtiyor. Araç satın almayı planlayanların, bu potansiyel fiyat değişikliklerini göz önünde bulundurarak hareket etmeleri öneriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.