1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Ayva Reçeli Yapımı Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir? Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
Ayva Reçeli Yapımı Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir? Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Yapımı Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir? Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva reçeli tarifi ve yapımında dikkat edilmesi gereken tüm püf noktalar yazımızın devamında... Ayva Reçeli Yapımı Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir? Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

A+A-
  • 4 adet ayva (büyük olanlardan)
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 5 su bardağı su
  • İsteğe göre bir kaç adet karanfil (bu tarifte ben kullanmadım)

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 4 adet olan büyük ayvamızı iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyup ayvalarımızı çok ufak veya çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım.
  • Sonrasında ayvalarımızın içerisinde bulunan çekirdekleri çıkartıp evinizde bulunan bir tülbentin içerisine saralım. Bu şekilde koyulaşmasını sağlayacak ve güzel bir renk vermiş olacaktır.
  • Geniş bir tencere alıp doğramış olduğumuz ayvaları bu tencerenin içerisine dökelim. Devamında tenceremizin içerisine 5 su bardağı suyumuzla beraber tülbentin içerisinde bekletmiş olduğumuz ayva çekirdeklerini de tenceremizin içerisine ilave edip orta derece ateşle kaynamak üzere bırakıyoruz.
  • Reçelimiz kaynamaya başladığı zaman altını kısalım ve ara ara kontrol etmeyi unutmayalım. Ayvalar yumuşayana kadar bu işlemi devam ettirelim.
  • Ayvalarımız yumuşadıktan sonra artık içerisine sıkmış olduğumuz yarım limon suyunu ve 4,5 bardağı toz şekerimizi ilave edip yaklaşık 10-15 dakikalık bir süre zarfında artık kaynamaya bırakalım. Yavaş yavaş rengi artık oturmuş olacak ve koyulaşma olacağını fark edeceksiniz.
  • 10-15 dakikalık kaynama süresi bittikten sonra artık hazırlamış olduğumuz ayva reçelimizi kullanmak istediğiniz servis kaselerine veya kavanozlarınıza koyup servis edebilirsiniz. Sizlere afiyet olsun.

Ayva Reçeli Yapımı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Burada en önemli hususlardan birisi ayvalarınızın tazeliği özelliğidir. Eğer ayvalarınız ne kadar taze olursa veya tatlı olursa ayva reçelinizde de bir o kadar lezzetli ve güzel bir tat olacaktır.
  • İçerisinde bu tarifte de eklemiş olduğumuz ayva çekirdekleri de ayva reçeli tatlınıza güzel bir renk veriyor olacaktır.
  • Eklemiş olduğunuz limon suyu ise reçelinizin daha sonrasında şekerlenmesinin önlemesine yol o açan önemli bir husustur.
  • Biz bu tarifte her ne kadar koymasak bile karanfil veya bu çubuk tarçında olabilir, hem kokusuyla birlikte hem de tat olarak güzel bir uyum sağlamaktadır. Eğer sizlerde isterseniz reçelimize şeker koyduktan hemen sonra bu malzemeleri ilave edebilirsiniz.
  • Son olarak yapmış olduğunuz ayva reçelinizi soğumasını beklemeden hazır bulunan kavanozlarınıza doldurup daha sonrasında ise serin bir ortam içerisinde bekletmelisiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.