1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara BDDK’dan Kötü Haber Geldi!
Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara BDDK’dan Kötü Haber Geldi!

Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara BDDK’dan Kötü Haber Geldi!

Bankalar, BDDK kararını dinlemedi ve kendilerine olan taşıt ve ihtiyaç, konut kredisi ve kredi kartı borçları için erteleme yapmayacağını açıkladı.

A+A-

Bankalar, BDDK kararını dinlemedi ve kendilerine olan taşıt ve ihtiyaç, konut kredisi ve kredi kartı borçları için erteleme yapmayacağını açıkladı.

BDDK yani Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu vatandaşların, kredi kartı ve konut kredisi, taşıt ve ihtiyaç kredi borçları için erteleme yapılması konusunda bankalara çağrıda bulunmuştu. Süreç itibari ile faiz oranları büyük bir hızla yükselme gösterirken, bankaların bir kısmı borç erteleme talebini reddederken bazıları ise erteleme yapmak için rekor masraf ve faiz talep etti.

Dünyanın mücadele içinde kaldığı pandemi nedeni ile insanlar salgına yakalanmamak adına işlerine ara verdiler ve bu durumda ekonomiyi hayli durgunlaştırdı. Ekonomik anlamda sarsılan insanlar maddi kayıp yaşadıklarından borçlarını ya erteletmek ya da daha kolay bir şekilde ödemek adına yapılandırmak istemişken bankaların bu durum karşısında rekor faizler talep ettiği de gözlemlendi.

Peki, Hangi bankalar kredi erteleme yapıyor? Hangi bankalar kredi yapılandırması yapıyor? Hangi bankalar kredi kartı borcu erteleme yapıyor? Devlet bankası kredi yapılandırma yapıyor mu? Kredi erteleme adımları neler? Kredi yapılandırması için neler yapmak gerekiyor?

BDDK Bankalara Borcu Olan Kişilerin Borçlarını 2020 Sonuna Kadar Erteleyin Dedi!

Mart ayında zorunlu karantina ve kısıtlama kararları kapsamında maddi kayıp yaşayan vatandaşlarımız a destek olmak adına BDDK, bankalara çağrıda bulunmuş ve müşterilere ise borçlarını erteleme ya da yapılandırma hakkı sundu.

BBDK Kararı ise şu şekilde;

‘’Ticari ve bireysel müşterilerin vade tarihi 2020 yılsonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme talepleri karşılanmalı. Hali hazırda var olan kredi limitlerine haklı ve somut gerekçeler olmadan bloke konulmamalı, limitlerin kullanıma hazır tutulmasına özen gösterilmeli ‘’ demişti. 

Bu süreçte en fazla mağdur olan ise yüksek faiz oranları ile kredi çekmek durumunda kalan vatandaşlar oldu. Bankaların faiz indirimi yapmaları ile kredi yapılandırması hakkından yararlanacağına güvenerek faiz oranları yüksek olmasına rağmen kredi çeken kişiler büyük bir sabır ile beklemelerine rağmen maalesef kredi yapılandırma imkânından yararlanamadılar.

Farklı bazı bankalar ise düşük faizli kredi oranlarını yeni kampanya olarak duyurdu. Bu oranların yalnızca yeni kredi başvuruları için geçerli olduğu ibaresi ile en başından yüksek oranlar ile kredi çekenleri kapsamı dışına aldı.

BBDDK’nın çağrısına yüksek faizler ile ancak karşılık verebilen bazı bankalar ise, kredi faiz oranlarında yaptıkları gibi borç transfer oranlarında da faizleri yükselterek vatandaşı bir yerden daha vurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum