1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Bildiğiniz tüm mantı tariflerini unutun: Lezzeti ve pratikliğiyle sosyete mantısı tarifi...
Bildiğiniz tüm mantı tariflerini unutun: Lezzeti ve pratikliğiyle sosyete mantısı tarifi...

Bildiğiniz tüm mantı tariflerini unutun: Lezzeti ve pratikliğiyle sosyete mantısı tarifi...

Hem lezzeti hem de görüşü ile iştahları kabartacak düzeyde olan sosyete mantısı tarifi, evde herkesin çok kolay bir şekilde yapabileceği bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için tüm mantı tariflerini unutun.

A+A-

Eğer mantı yapacaksanız sosyete mantısı hem kolay yapımı hem de eşsiz lezzeti ile çok farklı bir hal kılıyor. Nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir diye merak ediyorsanız her şeyi sizler için derledik. İşte sosyete mantısı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Hem görüntüsü hem de lezzeti ile çok farklı hazlar sunan sosyete mantısını yapmak çok kolay olacak. Sizler için kolay yapım yöntemlerini araştırdık.

Sosyete mantısının tarifi

Sosyete mantısı için gerekli malzemeler

  1. 3 adet yufka
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 adet yumurta
  4. 300 gram kıyma
  5. 1 adet kuru soğan
  6. 1 çay kaşığı tuz
  7. 1 çay kaşığı karabiber
  8. 1 kase yoğurt
  9. 2 diş sarımsak
  10. 1.5 yemek kaşığı salça
  11. 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosyete mantısı nasıl yapılır?

Sizler de kolay ve pratik bir şekilde evlerinizde sosyete mantısı yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. İşte yapım aşamaları;

  1. İlk olarak harcın hazırlanarak başlanması gerekir. Derin bir tava içine kıymaları alın ve üzerine yeteri kadar soğanları rendeleyin.
  2. Soğan ve kıymaların üzerine karabiber ve bir tutam tuz ekleyin.
  3. Tüm harcı az miktarda bir yağ ile ocakta kavurun. Soğumaya bir kenara bırakın.
  4. Yufkalardan bir tanesini alın ve tezgaha açın. Eşit 4 parçaya ayırın.
  5. Yufkalara yumurta ekleyin ve güzelce sürün.
  6. Her harçtan belirli miktarda yufkaların içine koyun ve üçgen şeklinde kapatın.
  7. Hazırlanan ruloları kendi etrafında döndürerek gül haline getirin.
  8. Pişme sırasında açılmasına engel olmak için uç kısımları kürdan ile tutturulmalıdır.
  9. Kalan tüm yufkalar da aynı şekilde hazırlanmalıdır.
  10. Fırını 170 dereceye kadar ısıtın.
  11. Hazırlanan mantılar üzerine yumurta sarısını sürün ve fırına verin.
  12. Fırında ortalama olarak 25 dakika pişirin.
  13. Mantılar pişerken bir yandan da derin bir kap içerisinde yoğurt ve sarımsak sosunu hazırlayın.
  14. Küçük bir tava içine yağ – salça alın ve 2 – 3 dakika kadar kavurun.
  15. Mantılar fırından çıktıktan sonra yoğurdu ve sosu da üzerine ekin.

Sıcak bir şekilde servis edin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.