Burçak Bisküvi İle Ağlayan Pasta Tarifi! Yeni Gelinlerin Gözdesi!
Ağlayan pasta çikolata sosu ile yiyen herkesin beğenisini topluyor. Fakat hazırlaması biraz zor olduğu için yapımı bakımından burçak pastayla daha kolay ve pratik bir şekilde hemen 15 dakika da hazır oluyor.
Ağlayan pasta çikolata sosu ile yiyen herkesin beğenisini topluyor. Fakat hazırlaması biraz zor olduğu için yapımı bakımından burçak pastayla daha kolay ve pratik bir şekilde hemen 15 dakika da hazır oluyor. Hemen yapılıp da yenebilir ama biraz dolapta beklemesi kıvamı açısından daha iyi olacaktır. Dinlenen pastamız daha güzel olacağı için dinlendirmenizi öneririz. Gelelim bu kolay ağlayan pasta tarifimizin yapımına;
Malzemeler;
Tabanı için iki paket burçak bisküvi
- 2 litre süt
- 1 tane terem yağ (margarin ağır geliyor) veya tereyağı
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 bardak şeker
- 1 paket vanilya
- Bir paket çikolata sosu
Yapılışı;
Ara katmanını yapmak için; önce tereyağını eritiyoruz.
Tamamen eriyen tereyağına bir buçuk su bardağı unumuzu döküp birkaç sefer kavurmadan çeviriyoruz.
Üzerine 1 buçuk litre sütü döküp sürekli karıştırıyoruz. Topak kalmamasına dikkat ediyoruz.
Kaynadıktan sonra 1 su bardağı şekeri ilave edip bir taşım daha kaynamasını bekleyip ocaktan indiriyoruz.
Vanilyasını da döküp karıştırıyoruz.
Dikdörtgen borcama burçak bisküviyi sırasıyla diziyoruz.
Dizdiğimiz bisküvilerin üzerine kepçe yardımı ile muhallebimizi yayıyoruz.
Bütün bisküvileri kaplayacak şekilde olacak.
Bu şekilde bir 15 dk. dinlendirme imkânınız varsa dinlendirebilirsiniz.
2 su bardağı sütle çikolata sosunu hazırlıyoruz.
Dinlenen tatlının üzerine çikolata sosunu da kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Tatlımız ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servise hazır.
Servis Önerisi... Yanına çayla ikram edebilirsiniz.
Püf Noktası
Farklı bisküvilerle de yapabilirsiniz.
Çikolata sosunu evde kendinizde hazırlayıp yapabilirsiniz.
Çikolata sosunu arzuya göre farklı bir meyve sosu ile de deneyebilirsiniz ya da direk çikolata eritip yapabilirsiniz.
Dinlendirme süresiyle birlikte yaklaşık 25 dk. İçerisinde hazır olacaktır.
Hemen yemeyecekseniz eğer imkânınız varsa bir gün dinlendirirseniz tatlınız donacağı için daha lezzetli olacaktır.
Muhallebinin üzerine çikolata sosunu dökmeden mutlaka ilk sıcaklığının çıkmasını beklemelisiniz. Aksi halde muhallebi ile çikolata sosu birbirine karışabilir. Afiyet olsun.
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.