1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çok şiddetli yağış alarmı haberi verildi! Yarın tam 6 şehirde felaket olabilir: Bu geceden itibaren başlayacak!
Çok şiddetli yağış alarmı haberi verildi! Yarın tam 6 şehirde felaket olabilir: Bu geceden itibaren başlayacak!

Çok şiddetli yağış alarmı haberi verildi! Yarın tam 6 şehirde felaket olabilir: Bu geceden itibaren başlayacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün ve yarın çeşitli bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Son tahminlere göre, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile 13 ilde yağış bekleniyor. Bu iller arasında Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat, Ordu'nun doğu ilçeleri, Malatya...

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün ve yarın çeşitli bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Son tahminlere göre, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile 13 ilde yağış bekleniyor. Bu iller arasında Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat, Ordu'nun doğu ilçeleri, Malatya, Konya ve Hatay’ın batı ilçeleri yer alıyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Yarın İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yarın Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan çevreleri ve Artvin'in güneyinde öğle saatlerinden sonra etkisini artıracak gök gürültülü sağanak yağışların bekleniyor. Bu bölgelerde akşam saatlerine kadar sürecek yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklıkları

Beklenen hava sıcaklıkları ise şu şekilde:

  • Ankara: En yüksek 32, en düşük 18 derece
  • İstanbul: En yüksek 33, en düşük 24 derece
  • İzmir: En yüksek 36, en düşük 25 derece

Bu değerler, mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredecek.

Vatandaşlara Uyarılar

Meteoroloji, özellikle yerel kuvvetli yağışların sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Su baskınları, ani sel ve yıldırım düşmesi gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Yetkililer, bu tür durumlarda hızlı bir şekilde ilgili birimlere haber verilmesi gerektiğini belirtti.

Önlemler ve Tedbirler

Yerel yönetimlerin de yağışların olası etkilerine karşı hazırlıklı olmaları istendi. Su birikintileri ve taşkınlar nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı gerekli önlemlerin alınması, acil durum ekiplerinin hazır bulundurulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, vatandaşların olumsuz hava koşulları sırasında dışarıda bulunmamaları ve güvenli alanlarda kalmaları önerildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.