Geliri olmayan ailelere devlet yardımı! Kadın, yaşlı, hasta, işsiz ve geliri olmayan herkese devletten aylık bağlanacak…
Geliri olmayan ailelere devlet yardımı! Kadın, yaşlı, hasta, işsiz ve geliri olmayan herkese devletten aylık bağlanılıyor. Devlet ödemeleri için valilik ve kaymakamlık başvurularının nasıl yapıldığı merak ediliyor.
Devlet kamu kurum ve kuruluşları tarafından şu an birçok kesim için kadın, yaşlı, hasta, işsiz ve geliri olmayan herkese en ufak ayrım olmadan, ihtiyaç sahibi olmaları karşılığında ödemeler yapılıyor. Geliri olmayan aileler için yapılacak onlarca kaymakamlık yardımları yer alıyor. Son zamanlarda vatandaşlar tarafından bir hayli araştırılıyor.
Yapılan yardımlardan bir kısmı aile odaklı verilirken bir kısmı başvuru neticesine göre veriliyor. Kaymakamlık, valilik ve yerel kurumlar tarafından verilen maddi yardımlar nasıl alınır, ne kadar ödeme yapılır ve hangi şartlar ile verilir? Merak edilen tüm devlet ödemeleri…
2020 yılında devlet tarafından verilen maddi yardımlar her geçen gün daha da artıyor. Mart ayından bu zamana kadar ülkemizi bir anda etkisi altına alan korona virüs salgınından dolayı ekonomik zorluklar daha çok artmaya devam ediyor.
Bu süreçlerde devlet kimsenin maddi zorluk çekmesine izin vermemek için ekonomik zorluk çeken vatandaşlara destek ödemeleri yapıyor. Valilik ve kaymakamlıklar aracılığı ile verilen bu destekler başvuru durumunda veriliyor.
Buralardan verilen yardımların geneli aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından hizmetlerine devam eden il ve ilçelerde yer alan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları kapsamında sunuluyor. Valilik kapsamında verilen yardımlar sırasında hem gıda hem de maddi destekler dikkatleri çekiyor.
Valilik ve kaymakamlıklardan destek ödemeleri
Maddi durumu iyi olmayan ve bu yaşanan zorlu günlerde düşük gelirli ya da hiç gelirleri olmayan aileler için valilik kapsamında yardımlar devam ediyor. Eğer vatandaşların gelir durumları normal olması gereken seviyeni altındaysa ihtiyaçların karşılanması için destek ödemelerinin yanı sıra; yakacak yardımı, gıda yardımı, eğitim ve öğretim yardımı, maddi yardım ve nakit yardımları da dikkatleri çekiyor.
Devlet tarafından verilen ödemeler
Vatandaşlar valilik ya da kaymakamlıklar üzerinden başvuru yaparak birçok alanda yardım alabilirler. Bu yardımlar;
- Eşi vefat ettikten sonra geliri olmayan kadınlar için dul maaşı
- Yakacak almak için gücü yetersiz olanlar için en asgari 500 kg odun ve kömür desteği
- 18 yaş altında ve engelli olan vatandaşların aileleri için bakım ödemeleri
- Gıda yardımları
- Kira yardımları kapsamında barınma ödemeleri
- Çocuk sağlık ödemeleri
- Eğitim ödemeleri gibi birçok alan için başvuru yapan vatandaşlar bu ve bunun gibi birçok yardımdan yararlanabilecekler.
Başvuruların yapılmasının ardından değerlendirmeler başlayacak ve uygun görülenler için başvuru durumuna göre yardımlar başlayacak.
Kaymakamlıklardan yapılan yardımlar
Sayılan yardımların yanı sıra birçok farklı yardım da dikkatleri çekiyor. Maddi alanlarda yardımlar sunulduğu gibi eğitim, gıda ya da barınma gibi yardımlar da veriliyor. Bunlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapmak gerekir.
Kadınlar için yapılan yardım ödemeleri
- Çocuk yardımı
- Doğum yardım parası,
- Eşi cezaevine giren kadınlar için verilen sosyal yardımlar,
- Dul kadınlar için destek yardımları,
- Şartlı gebelik kapsamında olanlara maddi yardımlar,
- Bebek maması ve bez yardımı verilir.
Sağlık alanında yapılan yardımlar
- Muhtaçlık maaşları,
- Sosyal destek yardımları,
- Tıbbi malzeme desteği,
- Yatalak hasta bezi yardımları,
- Engelli raporu sahiplerine maaş yardımı,
- Evde bakım parası ödemeleri,
- Şartlı sağlık destekleri.
Genel yardımların geneli
- Kira yardımı,
- Yakacak yardımı,
- Proje geliştirme desteği,
- Eğitim/öğretim yardımı,
- Bayramlık ve gıda yardımı,
- Gıda desteği,
- Kıyafet desteği,
- Afet yardımları,
- 65 yaş üstü maaşlar verilen yardımlar arasındadır.
Fakirlik maaşı nasıl alınır ve kimlere verilir?
Fakirlik maaşı haklarından yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma ile ilgili olan birimlerin yanı sıra il valiliklerinde yer alan ilgili birimlere başvuru yapması gerekir. Başvuruları olumlu sonuçlanan vatandaşlar için fakirlik dosyası açılır ve her ay düzenli bir şekilde ödemeler yapılır. Haklardan yararlanmak isteyen vatandaşların belirli şartları yerine getirmesi gerekir. Vatandaşlarda aranan şartlar;
- TC vatandaşı olmak
- En ufak bir sosyal güvencesinin olmaması
- Gelir getirici olarak yer ala taşınır ya da taşınmaz gibi gayrimenkul ya da menkul sahibi olmadığına dair kanıtlayan belge
- Anne ya da babaları olmayan çocuklar
- Yüzde kırk ve üzerinde engeli olan vatandaşların sağlık raporu
- Bir gelir ya da aylıkların olmadığı gösteren belge
- Yardımlara devam eden dernek ya da bakımlardan ihtiyacı olan aileler
Bu şartları yerine getiren vatandaşlar başvurularının olumlu sonuçlanması durumuna fakirlik maaşı alabilecektir.
Belediye yardımları nasıl alınır?
Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar ikamet ettikleri il ya da ilçe belediyelerine giderek başvuru yapabilirler. Başvurularının ardından; gıda, giyim, yakacak, eğitim, sağlık gibi yardımların yanı sıra iş imkanları olumlu sonuçlanan vatandalar için verilecektir. Ailesinin geçimini sağlamak konusunda zorluk çeken birçok vatandaşın ve çocukların eğitim yardımları buradan verilir.
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.