İŞKUR Müjdeyi Verdi! İlkokul Mezunlarına 2750 TL maaş imkanı… İşkur e-Şube’den başvuru…
İŞKUR personel alımlarına her an son hızı ile devam ederken şimdi de ilkokul mezunlarına 2500 ve 2750 TL maaş arasında iş imkanı sunuyor. İŞKUR e şubelerinden başvuru yapan vatandaşlar isterler ise şahsen başvurularını da yapabilecekler. İstenen koşulları yerine getiren vatandaşlar teorik eğitim alacaklar. Eğitimleri tamamlanan vatandaşlar bunun ardından uygulamalı bir şekilde devam edecekler.
Çalışma ortamlarına daha rahat bir şekilde uyum sağlamaları adına düzenlenen programlarda yerini alacaklar. İŞKUR açık iş ilanları için alım şartlarına uygun olan herkes başvuru yapabilecek. İşte alımlar sırasında merak edilen tüm detaylar...
İşbaşı eğitim programlarına katılan vatandaş istedikleri gibi teorik eğitimleri alacaklar ve ardından meslekleri de uygulamalı bir şekilde öğrenecekler. Bir yandan da İŞKUR tarafından düzenlemeleri yapılan programlar ile beraber iş başı eğitimleri ile beraber alımlar devam edecek. İstihdam garantili olarak yer alan kişiler meslek süreleri kadar kalabilecekler. İş gücü arzı talepleri olanların eşleşmeleri için uygun olan adreslerden bir tanesi de iş arayan vatandaşlar ile eleman arayan kurumların daha hızlı bir şekilde buluşabilmelerini sağlamak oluyor. İŞKUR üzerinden kayıtları olmayan vatandaşların kayıt olmaları gerekirken süresi olanların da yenilemesi gerekiyor. Peki iş başı eğitim programlarından nasıl yararlanılacak?
İŞKUR iş başı eğitim programlarına katılmak için aranan şartlar....
- İŞKUR üzerinde işsiz bir şekilde kayıtlı olmak
- 15 yaşını tamamlamış ve daha üzerinde olmak
- İş veren kişilerin eşleri ya da birinci dereceden akrabaları olmamak
- Emekli olmamış olmak
- Programlar başlamadan önce en az üç ay öncesinde programa başvuru yapmış olmak
- İş verenlerin daha önceden çalışanları olmamak
- Program başlamadan son bir ay içerisinde uzun süreli olarak sigorta primlerinin ödenmemiş olması
- İş ve meslek danışmanlığı ile ilgili olarak hizmetlerden yararlanmış olmak
- Sayılan şartlara uygun olan kişiler ve eğitim için devam etmelerine engel olacak bir durumların olmaması şartları ile öğrenciler de katılım gösterebilir.
- Bir de tarımsal faaliyetleri olanlar için isteklere bağlı olarak sigortalı sayılan vatandaşlar - sosyal yardım / dul ya da yetim / engelli aylığı alan vatandaşların da yararlanma hakları bulunuyor.
Genel sağlık sigortası ile beraber prim ödemeleri
İş kazaları ya da meslek hastalıkları olan vatandaşlar için sigorta prim ödemelerinin yanı sıra katılımcıların zaruri olarak yer alan giderleri için ödemeler yapılır. Geleceğin meslekleri olarak da bilinen meslekler içinde yer alanlar için ödemeler günlük olarak 85 TL zaruri gider ödemeleri olarak yapılır. Öğrenciler için yapılan ödeme 58,27 TL olarak belirlenmesinin ardından işsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL, günlük olarak belirlenen ücretler için de 77,70 TL ödemeler yapılır.
Sanayi sektöründe olan meslekler içerisinde işbaşı eğitim alan kadınlar için de bakmak ile yükümlü oldukları 2 ve 5 yaş arasında çocukları olanlar için aylık 400 TL bakım aylığı verilir. Program sonuna kadar devam eder.
İşbaşı eğitim süresi ne kadar olacak?
İş başı eğitim süreleri hangi alanda ilerleniyor olduğuna bağlı olarak değişir. En az 3 ay olurken en fazla da 6 ay olacaktır. Bilişim ve imalat sektörü içerisinde yer alan vatandaşlar için en fazla 6 ay boyunca devam ederken diğer meslekler için de en fazla 3 ay olacaktır. MEB hayat boyu öğrenme durumları ile devam edecekler için de asgari süreden daha az olmaları söz konusu olacaktır.
Siber güvenlik ile beraber bulut bilişim - oyun gelişim alanları ya da kodlama gibi alanlarda yer alanlar için de popüler olarak yer alan geleceğin meslekleri için düzenlenmesi söz konusu olan iş başı eğitim programında en az 18 en fazla da 29 yaşında olan vatandaşlar alınır. Bu meslekler için en fazla 9 ay boyunca eğitimler devam ederken bir günde en az 5 en fazla da 8 saat dersler olacaktır. Haftanın en fazla 6 gününde yapılacak derslerin en fazla da 45 saat olarak ayarlanmaları yapılacaktır.
Başvurular nasıl ve ne zaman olacak?
81 ilde bulunan İŞKUR ya da e şubeleri üzerinden her an başvuru yapma hakları bulunurken şahsi olarak İŞKUR üzerinden de başvurular devam eder.
İŞKUR iş başı eğitim programları nedir?
Kurumda kayıtlı olarak yerini alan işsizler için meslek deneyim edinebilmeleri ile beraber teorik eğitim almalarına yardım ederek her şeyi mesleklerde görmeleri - çalışma ortamlarına uyum sağlanması için düzenlenmiş olan programlar bütününe denir. Programda yerini almak isteyen vatandaşlar için iş başı eğitimleri de iş yerini kendileri bulma hakları verildiği gibi kurum üzerinden de bulabilecekler. Bir yandan iş verenler istedikleri vasıflarda olan katılımcı adaylarını bulma hakları olacaktır.
İşbaşı eğitimlerinde ne kadar maaş alınacak?
Katılımcılar için zaruri gider ödemeleri yapılır. Bu ödemeler;
- günlük olarak 61,65 TL
- Öğrenciler adına 46.23 TL
- İşsizlik ödeneği alanlara 30.82 TL
- Geleceğin meslekleri için 75 TL
- 2 ve 5 yaş arasında çocukları olan ve sanayi sektöründe yer alan kadınlar için her ay 400 TL bakım desteği program bitene kadar verilir.
- İş kazası ile beraber meslek hastalıkları için sağlık sigortası primleri
- Genel sağlık sigortası için prim giderleri
Başvurular nasıl yapılacak?
İş başı eğitim programlarında yer alacak vatandaşların İŞKUR üzerinden ya da e İŞKUR üzerinden istedikleri an başvuru yapma hakları vardır. 81 il içerisinde yer alan çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri hizmet merkezlerinde de anlık olarak gidilerek yapılabilecek.
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.