1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kemal Kılıçdaroğlu, Korumasının Yemek Ödemeleri Kesilince Araçlarını İade Etti
Kemal Kılıçdaroğlu, Korumasının Yemek Ödemeleri Kesilince Araçlarını İade Etti

Kemal Kılıçdaroğlu, Korumasının Yemek Ödemeleri Kesilince Araçlarını İade Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tahsis edilen makam araçlarının geri istendiği yönündeki iddialara partiden yanıt geldi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tahsis edilen makam araçlarının geri istendiği yönündeki iddialara partiden yanıt geldi. CHP'nin resmi açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun kullandığı iki aracın, Genel Merkez’in talebi olmaksızın geri iade edildiği belirtildi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun 21 korumasının yemek ve kıyafet ödemelerinin kesilmesi üzerine tepki gösterdiği iddia ediliyor.

CHP’nin resmi X hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Genel Merkezimiz tarafından sağlanan iki aracın geri istendiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu araçlar, Genel Merkezimizin herhangi bir talebi olmaksızın iade edilmiştir."

Levent Gök'ten Yemek İddiası

CHP eski milletvekillerinden Levent Gök, bu tartışmaya yeni bir boyut ekleyerek Kılıçdaroğlu'nun korumalarının yemek hizmetinin kaldırıldığını ve bu durumun ardından Kılıçdaroğlu’nun makam araçlarını iade ettiğini ileri sürdü. Gök, kişisel X hesabında şu ifadeleri kullandı: "7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine tahsis edilen korumalarının yemekleri Genel Merkez tarafından kaldırılınca, Sayın Kılıçdaroğlu da makam araçlarını iade etmiş. Yemek önemli değil belki, ama bu engelleme incitici. Şık olmamış."

Eren Erdem’den Sert Tepki

Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden biri olan eski CHP Genel Başkan yardımcısı Eren Erdem, CHP'nin aldığı kararı sert bir dille eleştirdi. Erdem, "Onların canıyla Kemal beyi korurken yediği iki lokma yemeğin lafını yapana kadar, nepotizm ile şişene kadar akraba talükatını CHP belediyelerine yerleştirip, kul hakkı yiyenlerin kursağındaki haramı kesin" dedi.

Bu gelişmelerin ardından CHP’deki tartışmaların nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.