1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kira Sözleşmelerinde Dijital Dönem: Artık e-Devlet Üzerinden Yapılacak!
Kira Sözleşmelerinde Dijital Dönem: Artık e-Devlet Üzerinden Yapılacak!

Kira Sözleşmelerinde Dijital Dönem: Artık e-Devlet Üzerinden Yapılacak!

Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasına olanak tanıyan uygulama hayata geçiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların kira sözleşmelerini güvenilir ve kolay şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla başlattığı yeni hizmeti tamamladı.

A+A-

Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasına olanak tanıyan uygulama hayata geçiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların kira sözleşmelerini güvenilir ve kolay şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla başlattığı yeni hizmeti tamamladı. Kira sözleşmeleri artık e-Devlet Kapısı üzerinden, zaman damgalı "barkodlu belge" olarak oluşturulacak ve belge doğrulama imkanı sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulamayı sosyal medya hesabı üzerinden duyurarak, "Bürokrasiyi azaltarak vatandaşlarımızın işlemlerini kolay ve güvenli yapabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz," dedi.

Kira Sözleşmeleri e-Devlet Üzerinden İki Aşamalı Olarak Yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile ortak yürüttüğü çalışma kısa sürede vatandaşların kullanımına sunulacak. İlk aşamada, taşınmaz sahibi gerçek kişiler tarafından hazırlanan kira sözleşmeleri, kiracılar tarafından yine e-Devlet üzerinden onaylanacak. Yıl sonuna kadar devreye alınacak ikinci aşamayla birlikte, emlak danışmanları ve yetkili kişiler de bu işlemi yaparak sözleşmeleri tarafların onayına sunabilecek.

Gayrimenkul Değer Haritası Oluşturulacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin dijital ortama taşınmasının önemli bir reform olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlarımız kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, hızlı ve güvenilir şekilde yapabilecek. Ayrıca, Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası’nın oluşturulması için veri temin edilecek," dedi.

Bu yenilik, kira sözleşmesi işlemlerinde güvenliği artırırken vatandaşları kurumlara belge sunma zorunluluğundan kurtaracak ve bürokrasiyi azaltacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.