Masterchef Türkiye’nin jürisi Mehmet Yalçınkaya tarafından çarpıcı açıklama! Yatacak yerim yoktu, kömürlükte uyudum…
Masterchef Türkiye programının en sevilen jüri üyelerinden bir tanesi olan Mehmet Yalçınkaya kendi hayatı hakkında kimsenin bilmediği çarpıcı itiraflarda bulundu.
Masterchef Türkiye programının en sevilen jüri üyelerinden bir tanesi olan Mehmet Yalçınkaya kendi hayatı hakkında kimsenin bilmediği çarpıcı itiraflarda bulundu.
Yalçınkaya tarafından gelen açıklama sırasında çocukluk hayalleri, gençlik süreçlerinde yaşadıkları, hayatının en büyük dönüm noktalarından bir tanesi olduğu açıklandı. Bir dönem boyunca artık yatacak yeri olmadığı için kömürlükte uyumak zorunda kaldığını dile getirdi.
Masterchef Türkiye programının jüri üyelerinden bir tanesi olan Mehmet Yalçınkaya; MYK Gastro Arena Kurucusudur. Aşçıların en ünlülerinin genel olarak Bolu’dan çıktığı adreste geçen çocukluğunu, 11 yaşında girdiği kamyoncu lokantasını, Süreyya Lokantası sırasında kasalarca çimçim karides ayıklamaya başladığı sıralarda kurduğu hayalleri, Katar Emiri’ne hazırlamış olduğu yemekler ile beraber onu bugüne gelmesi konusunda etkili olan durumları anlattı.
Evde annem yemekleri yapardı…
1974 senesi içerisinde aşçıları ile beraber meşhur olan Bolu’nun Yenigüney köyü içerisinde çiftçi bir baba ile ev hanımı olan annenin üç çocuklarından bir tanesi olarak dünyaya geldi. Yalçınkaya yaptığı geçmişi ile ilgili açıklama sırasında; ‘’ Ailem hayvancılık ile ilgilenmeye devam ediyordu. Koyunlar, sığırlar ve araziler vardı. Evde genel olarak yemekleri annem yapardı fakat babaannem de gerçekten çok yetenekli bir kadındı. Mönü genel olarak onun tarafından belirlenirdi.’’ İfadelerine yer verdi.
Evlerinde kedibatmaz yapıldığına dair ifadelere yer veren Yalçınkaya; ‘’ Hamur işleri genel olarak bizim evde çok olurdu. İtalyan mutfağında yapılan gnocciye benzer bir şekilde yapılan kedibatmaz dahi yapılırdı. Bir suyun içerisinde yapım sırasında hamurlar kırılır ve bunlar parça parça alınır. Sonra üzerine yöresel bir şekilde yer alan keş peyniri eklenir tereyağı ile kızartılarak sunulurdu. ‘’ ifadelerine yer verdi.
Her ne kadar şu an işimde gerçekten de çok mutlu olsam bile benim asıl hayalim asla mutfak değildi. Hayatım boyunca baktığım zaman hep ticari bir tarafım vardı. Yatacak yerim olmadığı için kömürlükte yattığım zamanları biliyorum. Klasikleşmiş olan yemeklere karşı her zaman yeni yorumlar katmayı öncelikle benimsedim ve bunları öğrendim. Dünya üzerinde yer alan şefler genel olarak her şeyi anne mutfaklarında öğrenirler. İş yerlerinde olan disiplinler gerçekten mutfaklarda da var. Bu yüzden çok prensip sahibi olarak ilerlemeyi tercih ettim. Türk mutfağına katılacak olan 60 yeni reçetemiz var. Her ne kadar çok çalışılsa bile hayalleri olmayan kişilerin hedefleri ve başarıları da olamaz.
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.