1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Milyonlarca emekliye Zam Farkı Çıktı! 4A 4B 4C Emeklisi İçin Sabah saatlerinde Muhteşem Müjde Geldi!
Milyonlarca emekliye Zam Farkı Çıktı! 4A 4B 4C Emeklisi İçin Sabah saatlerinde Muhteşem Müjde Geldi!

Milyonlarca emekliye Zam Farkı Çıktı! 4A 4B 4C Emeklisi İçin Sabah saatlerinde Muhteşem Müjde Geldi!

Emekliye zam farkı sürprizi. 4A 4B 4C emeklisini sevindirecek haber geldi. Cumhurbaşkanı talimatıyla maaşlara zam farkı gelecek.

A+A-

Emeklilere 3 Temmuz’da yapılacak zam için artık son günler. Ancak hala bazı konularda tereddütler var. Bunların başında ise emekliye refah Payı olacak mı, olmayacak mı sorusu geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konuda olumsuz açıklamalarda bulundu. O nedenle de milyonlarca emekli gergin bekleyişine devam ediyor. Ancak Ankara kulislerinden gelen son bilgi emekliye refah Payı olacağı yönünden.

4A 4B 4C emeklisi için beklenen zam oranları hesaplanmaya başlandı. Ancak kesin rakamlar 3 Temmuz 2024 saat 10.00’da belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu, Emekli zammı için belirleyici olacak Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak, ardından da 6 aylık enflasyon kesinleşecek. Enflasyon zammı zaten kesin ancak refah Payı konusunda kafa karıştıran açıklamalar var. Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı “refah payı henüz kararlaştırılmadı” açıklaması emekliyi üzdü. Milyonlarca emekli, Refah Payı konusunun netlik kazanmasını beklerken Ankara kulislerinden Yeni Haber geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN EMEKLİ İÇİN ÖZEL TALİMAT

Son gelen kulis bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliler için özel talimat verdi. Kurmayları ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın refah payı için hazırlık yapılmasının istediği öğrenildi. Yani temmuz ayında enflasyon zammına ilave olarak refah payı zammı da gelecek.

20 TEMMUZ’A KADAR BELLİ OLACAK

SGK uzmanları ise bu durumda emekli zam sürecinin biraz daha uzayabileceğini düşünüyor. Çünkü Ocak ayında böyle bir tablo ortaya çıkmıştı. Ocak ayında ilk olarak 5 puan refah Payı zammı açıklanmış ancak emeklilerden gelen tepkiler üzerine 11 puana kadar çıkarılmıştı. Toplamda ise %49.25 zam yapılmıştı. Temmuz’da da benzer bir tablo olabileceğini düşünen SGK uzmanları, emekli zam sürecinin 20 Temmuz’a kadar tamamlanmasını bekliyor.

ZAM FARKI HESAPLARA YATACAK

Ancak zam süresinin uzaması farklı bir sorunu da gündeme getirecek. Çünkü memur emeklisi zamlı maaşını 1 Temmuzdan itibaren almaya başlıyor. SSK ve bağ-kur emeklisi ise 17-28 Temmuz arası maaş alacak. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre sürecin uzaması durumunda emekliye zam farkı çıkacak. Ocak ayında da bu şekilde olmuş, zam farkı şubat ayının başında ödenmişti.

EMEKLİ ZAM ORANLARI NE KADAR OLACAK?

Emekli zam oranları ile ilgili şu an için net bir rakam yok. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi refah Payı zammı henüz kesinleşmedi. Ancak enflasyon zammının emekliye %25 olarak yansıması bekleniyor. SSK ve bağ-kur emeklisi %25, memur emeklisi ise yüzde 20 zam alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.