1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milyonlarca kişi bu habere çok şaşıracak! En ucuz suyu biz kullanıyoruz demişti! Su fiyatlarına yüzde 446 zam yapıldı
Milyonlarca kişi bu habere çok şaşıracak! En ucuz suyu biz kullanıyoruz demişti! Su fiyatlarına yüzde 446 zam yapıldı

Milyonlarca kişi bu habere çok şaşıracak! En ucuz suyu biz kullanıyoruz demişti! Su fiyatlarına yüzde 446 zam yapıldı

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki su fiyatlarına büyük bir zam yapma kararı aldı. Alınan yeni kararla, meskenlerde 5 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı 1,83 TL'den 10 TL'ye yükseldi.

A+A-

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki su fiyatlarına büyük bir zam yapma kararı aldı. Alınan yeni kararla, meskenlerde 5 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı 1,83 TL'den 10 TL'ye yükseldi. Bu artış, suyun birim fiyatında yüzde 446 oranında bir zam yapıldığını gösteriyor. Zam kararının önümüzdeki aydan itibaren uygulanacağı belirtiliyor.

ASAT Genel Kurulu'nda Alınan Zam Kararı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. Toplantıda, su tarifelerinin güncellenmesi ile ilgili Abone İşleri Daire Başkanlığı'nın teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. Karara karşı çıkan AK Parti grubu, bu değişikliğe ret oyu verdi. Toplantıda su israfının önlenmesi, artan su tüketimi nedeniyle yapılan yatırımların yüksekliği ve elektrik fiyatlarındaki artış gibi nedenler gündeme alındı.

Yeni Su Tarifeleri ve Fiyat Artışları

Yapılan değişiklikle, 5 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı 1,83 TL'den 10 TL'ye çıkarıldı. 20 metreküpe kadar olan suyun mevcut birim fiyatı ise 20,47 TL olarak sabit kaldı. Ancak, 20 metreküpten fazla su tüketimi olanlarda birim fiyatı 33,56 TL'den 50,34 TL'ye yükseltildi. 40 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı da 71,93 TL olarak belirlendi. Bu fiyat düzenlemeleri, özellikle yüksek su tüketimi olan vatandaşlar için belirgin bir maliyet artışı anlamına geliyor.

Muhittin Böcek’in Önceki Açıklamaları ve Yeni Karar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, seçimlerden kısa bir süre önce yaptığı "en ucuz suyu biz kullanıyoruz" açıklamaları, bu zam kararının ardından tekrar gündeme geldi. 4 Şubat'ta sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Böcek, "Antalyalılar Türkiye'nin en ucuz suyunu nasıl mı kullanıyor? Halkçı, çevreci, eşitlikçi ve doğru politikayla her şey mümkün" demişti. Ancak yapılan bu büyük zam, Böcek'in daha önceki bu iddialarını sorgulayan yorumları da beraberinde getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.