1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. O borçları ödemenize Artık gerek kalmayacak! Hükümetten borçlulara büyük Kolaylık! SGK ve GSS prim borçları, trafik...
O borçları ödemenize Artık gerek kalmayacak! Hükümetten borçlulara büyük Kolaylık! SGK ve GSS prim borçları, trafik...

O borçları ödemenize Artık gerek kalmayacak! Hükümetten borçlulara büyük Kolaylık! SGK ve GSS prim borçları, trafik...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’un son açıklamalarına göre, yeni bir düzenlemenin getirilmesi oldukça muhtemel görünüyor.

A+A-

Yeni bir borç düzenlemesi için beklentiler artıyor. Devlete borçlu olan vatandaşlar, faizlerin affedilmesini ve borçların taksitlendirilerek ödeme sürecinin basitleştirilmesini umuyor. Yapılandırma ile ilgili süreç ne zaman başlayacak? Borç ve vergi indirimleri için başvurular açıldı mı? İşte bu konuda en güncel bilgiler.

SGK ve GSS prim borçları, trafik cezaları, vergi ve KYK kredi borçları gibi çeşitli yükümlülükler altında baskı hisseden vatandaşlar, borçlarının faiz bölümünün affedilmesini ve ana borcun taksitlendirilerek ödenmesini kolaylaştıracak bir düzenleme bekliyorlar. Siz hangi borç türlerinin bu yapılandırmaya dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz? 

BORÇ YAPILANDIRMASI YENİDEN GÜNDEMDE

Son gelişmelere göre, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2024 yılı içinde borç yapılandırması ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti ve konuyla ilgili şu analizleri paylaştı:

"2024'ün ikinci döneminde tekrar yapılandırma yasası çıkar diye düşünüyorum. Vergide gecikme faizi aylık %3,5! Vergisini düzenli ödeyemeyenlerin borçları kar topu gibi büyümeye devam ediyor. Banka hesapları bloke ediliyor. Evi arabası varsa E-haciz işlemi yapılıyor. Geçmiş yıllara göre işyeri kapanışı sayısı daha yüksek oranda artmaya devam ediyor, Yeni açılan işletme sayısı oranı geçmiş yıllara göre düşüyor. Ticaret yapmak, işletmenin sürdürülebilirliğini sağlamak zorlaşıyor."

Finans7 analizine göre, seçimlerin ardından borçların yeniden yapılandırılması olasılığı yüksek. Deprem sonrasında ortaya çıkan bütçe açığını kapatmak ve tahsilatı mümkün olmayan borçları yeniden yapılandırarak toplamak için yeni bir düzenlemenin masaya yatırılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.