1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Otomobili olanlar müjde! Karar verildi O Paranızı geri iade alabilirsiniz! Bu tür farklar kanuna aykırıdır...
Otomobili olanlar müjde! Karar verildi O Paranızı geri iade alabilirsiniz! Bu tür farklar kanuna aykırıdır...

Otomobili olanlar müjde! Karar verildi O Paranızı geri iade alabilirsiniz! Bu tür farklar kanuna aykırıdır...

Uzun süredir araç sahipleri, kredi kartı ile araç muayene ücreti ödemelerinde alınan farktan dolayı şikayetlerini dile getiriyordu. Konya'da yaşayan Hüseyin Özdemir, bu durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdı ve heyet, emsal niteliğinde bir karara imza attı. Özdemir'in kredi kartı ile yaptığı ödemede alınan 128,18 TL'lik fark, Tüketici Hakem Heyeti tarafından 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirildi.

A+A-

Uzun süredir araç sahipleri, kredi kartı ile araç muayene ücreti ödemelerinde alınan farktan dolayı şikayetlerini dile getiriyordu. Konya'da yaşayan Hüseyin Özdemir, bu durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdı ve heyet, emsal niteliğinde bir karara imza attı. Özdemir'in kredi kartı ile yaptığı ödemede alınan 128,18 TL'lik fark, Tüketici Hakem Heyeti tarafından 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirildi ve iade edilmesine karar verildi.

Başvuru Süreci

Hüseyin Özdemir, 28 Aralık 2023 tarihinde Seydişehir ilçesindeki araç muayene istasyonunda otomobilinin vize işlemi için 1130,44 TL ödemeyi kredi kartıyla gerçekleştirdi. Bu işlem için kredi kartından ekstra 128,18 TL fark alındı. Avukatı Emre Akman ile durumu paylaşan Özdemir, bu farkın Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a aykırı olduğunu öğrendi. 7 Şubat'ta Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak farkın iadesini talep etti.

Kararın Detayları

Tüketici Hakem Heyeti, yapılan başvuruyu değerlendirerek kredi kartına kesilen farkın iadesine karar verdi. Kararda, firmanın kredi kartına kestiği farkın 'ayıplı hizmet' olarak nitelendirildiği belirtildi. Bu karar, benzer durumlarla karşılaşan tüketiciler için emsal teşkil edecek.

Hüseyin Özdemir'in Açıklamaları

Hüseyin Özdemir, karar sonrası yaptığı açıklamada, amacının sadece 128,18 TL'yi geri almak olmadığını, bu konuda farkındalık yaratmak istediğini belirtti. "Bu konunun Türkiye genelinde insanlara örnek olmasını ve milyonlarca kişiden alınan bu farkın kaldırılmasını amaçladım" diyen Özdemir, insanların haklarını aramalarını teşvik etmek istediğini vurguladı.

Avukat Emre Akman'ın Görüşleri

Özdemir'in avukatı Emre Akman, müvekkilinin araç muayenesi sırasında kredi kartı ile ödeme yapmayı tercih ettiğinde 128,18 TL ekstra fark ödediğini söyledi. Akman, Tüketici Hakem Heyeti'nin bu farkın iadesine karar verdiğini belirtti. "Bu karar, kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen tüketiciler için önemli bir emsal teşkil ediyor. Araç muayene istasyonlarında bu tür farklar kanuna aykırıdır ve tüketicilerin haklarını aramaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.