1. HABERLER

  2. SSK

  3. Prim eksiği olanların dikkatine! Meclisten 7200 prim ile 5 yıl erken emeklilik kararı çıktı! Detaylar Haberimizde...
Prim eksiği olanların dikkatine! Meclisten 7200 prim ile 5 yıl erken emeklilik kararı çıktı! Detaylar Haberimizde...

Prim eksiği olanların dikkatine! Meclisten 7200 prim ile 5 yıl erken emeklilik kararı çıktı! Detaylar Haberimizde...

Pirim eksiği olan milyonlarca kişiye TBMM’den onay çıktı. Eksik eksik primi olanlar 7200 prim günü ile beş yıl erken emekli olacak.

A+A-

Torba yasa ile TBMM’ye gelen prim eksiği düzenlemesi nihayet müjdelendi. Erken emeklilik bekleyen küçük esnafa yönelik yapılan yeni düzenlemeyle birlikte milyonlara erken emeklilik fırsatı çıkıyor. Özellikle bağ kurlular, yeni düzenlemeden nasibini alacak. Prim eksiği düzenlemesi sayesinde bağ kurlular artık beş yıl erken emeklilik hakkına sahip olacak. Peki 7200 prim düzenlemesi ne zaman TBMM’den geçecek? BAĞ-KUR 7200 prim son durum ne?

Milyonlarca bağ kurulunun gözü kulağı torba yasa ile gelecek olan prim indirimi düzenlemesine çevrildi. Prim eksiği olan ve erken emeklilik fırsatını yakalayamayan bağ kurlulara torba yasa ile büyük bir müjde var. Ancak torba yasa görüşmelerine seçimler nedeniyle ara verilmişti. Nihayet görüşmeler yeniden başlıyor ve prim indirimi düzenlemesi hayata geçiyor. Peki esnafa erken emeklilik getirecek BAĞ-KUR 7200 prim günü ne zaman düşecek? BAĞ-KUR 7200 prim gün sayısı son durum ne? Bağ kurluların merakla beklediği beş yıl erken emeklilik fırsatının detayları haberimizde…

TORBA YASA İLE PRİM İNDİRİMİ MÜJDESİ GELİYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesiyle milyonlarca kişiye erken emeklilik fırsatı tanınmıştı. Ancak bağ kurlular için EYT düzenlemesinde prim gün sayısı 7200 yerine 9000 gün olarak belirlenmişti. Zaten normal şartlarda da bağ kurlular 9000 günü doldurduktan sonra emekli olabiliyordu. Ancak prim eksiği nedeniyle milyonlarca kişinin Mağdur olmasının ardından çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı yeni bir düzenleme hazırladı. Bağ kurluların prim gün sayısı 7200’e düşüyor. Böylece esnafa erken emeklilik fırsatı geliyor. Torba yasa maddeleri arasında yer alan 7200 prim yakından takip ediliyor.

BAĞKUR 7200 PRİM SON DURUM NE?

Milyonlarca esnafa erken emeklilik imkanı tanıyacak olan 7200 prim son durum merak ediliyordu. TBMM’de seçimler ve Ramazan Bayramı nedeniyle torba yasa görüşmelerine ara verilmişti. Ancak bu görüşmeler yeniden başlıyor. Kurban Bayramı öncesinde torba yasa maddelerinin kabul edilmesi ve prim indirimi düzenlemesinin de hayata geçmesi bekleniyor.

7200 PRİM İLE BEŞ YIL ERKEN EMEKLİLİK

BAĞ-KUR 7200 prim gün sayısı düzenlemesi aslında SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesi anlamına da geliyor. Torba yasa maddeleri arasında TBMM’ye sunulan prim indirimi düzenlemesiyle bağ kurluların prim gün sayısına 1800 gün indirim yapılacak. Böylece bağ kurlularda 7200 gün ile emeklilik hakkına sahip olacak. Yani bağ kurlular için emeklilik prim gün sayısı Beş yıl öne çekilmiş olacak. Milyonlarca bağ kurluyu kapsaması beklenen düzenleme ilk etapta küçük esnaflar için geliyor. Yaklaşık 1.200.000 küçük esnaf erken emeklilik fırsatına sahip oluyor.

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’da geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapmış ve bağ kurlulara prim indirimi sözü verdiklerini hatırlatmıştı. Mutlaka bu sözü tutacaklarını belirten Bakan Işıkhan torba yasa maddeleri arasında görüşülecek düzenlemenin hayata geçmesinin ardından hemen Resmi Gazete’de yayımlanacağını ve yasalaşacağını söylemişti. Kısa süre içerisinde düzenlemenin hayata geçmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.