Aile Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması her haneye 2393 TL ödeme yapacak! Her ay düzenli hesaplara yatacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mart ayı sosyal yardım ödemelerini TC kimlik numarası üzerinden yapmaya başladı. Hız kesmeden devam eden sosyal yardım ödemeleri PTT üzerinden hesaplara aktarılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ve destek ödemeleri 2023 yılında da hız kesmeden devam ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mart ayı sosyal yardım ödemelerini TC kimlik numarası üzerinden yapmaya başladı. Hız kesmeden devam eden sosyal yardım ödemeleri PTT üzerinden hesaplara aktarılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ve destek ödemeleri 2023 yılında da hız kesmeden devam ediyor. Bakanlık, her ay farklı ödeme kategorilerinde yardım başvurusunda bulunan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi bireylere yardım sağlıyor.

Mart ayı sosyal yardım ödemeleri TC kimlik numarasına göre hesaplara yatırılmaya başlandı. Yapılacak yeni yardımın miktarı da açıklandı. Aile Bakanlığı, PTT aracılığıyla 2392 TL sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu destek ödemesine başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek. Bakanlıktan yardım almak için başvuru şartları ve detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi bireyler için yeni bir miktar yardım açıkladı. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi herkes bu yardıma başvurabilir. Bakanlık yardım miktarını artırırken, başvuru işlemlerinin e-devlet ve sosyal dayanışma vakıfları üzerinden yürütüleceğini de duyurdu. Yardım tutarı şimdi 2392 TL olarak ödenecek. Ödemeler PTT'den alınabilir. İşte Aile Bakanlığı'ndan sosyal yardım alma şartları ve detayları...

YARDIM MİKTARLARI ARTIRILDI

Yeni yılın gelmesiyle birlikte pek çok kalemde olduğu gibi sosyal yardım ödemeleri ve destek ödemelerinde artış sağlandı. Mart ayı sosyal yardım parası şimdi zamlı olarak hesaplara giriyor. Türkiye'nin aile destek yardımı da zamlı yapılan ödemeler arasında yer alıyor. Artık ayda 2392 TL'ye kadar olan ödemeler hak kazanan kişilerin hesaplarına yatırılıyor. Bu yardımdan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi bireyler ile asgari ücretliler ve emekliler faydalanabilmektedir.

TÜRKİYE AİLE DESTEK YARDIMI ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Türkiye'nin Aile Destek yardımından yararlanma koşulları açıklandı. Ödeme alabilmek için asgari hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Bu şartı sağlayanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek veya e-devlet üzerinden online olarak başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Aile Bakanlığı'nın yardım ödemeleri genellikle PTT aracılığıyla yapılmaktadır. Ödemesi onaylanan kişiler, ödemelerini almak için TC kimlik kartları ile PTT şubelerine gidebilirler. Ancak, başvuru sürecinde bir IBAN numarası verdiyseniz,

TÜRKİYE AİLE DESTEK PAKETİ İKİ BİLEŞENDEN OLUŞUYOR

Türkiye'nin aile destek paketi iki farklı bileşenden oluşuyor. Biri, gelir düzeyine göre aylık 850 TL ile 1250 TL arasında değişen aile yardımı ödemesidir. Diğeri ise çocuğu okula giden ailelere sağlanan nafaka bileşenidir. Okula giden çocukları olan aileler her iki destekten de faydalanabilir. Destek ödemelerinin miktarı ailenin gelir düzeyine göre belirlenir. Böylece daha düşük gelirli aileler daha yüksek maaş alıyor.