Bugünkü yazısında, "Atatürk'ün beklenmeyen ziyareti!" başlıklı bir yazı kaleme alan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının bulunduğu 23 Eylül 1937 tarihli iki ayrı ödeme emrini gün yüzüne çıkardı ve Atatürk'ün Sabiha Gökçen ve yanındakilerle birlikte tesadüfen uğradığı bir sünnet düğünü hatırasını yazdı.
Yazısını kendi internet sitesinde yayınlayan ve "Bugünkü yazımda sizlere Atatürk'ün korumalara ihtiyaç duymadan halka nasıl iç içe olduğunun bir örneğini göstereceğim..." diyen Onur Akay, "Ataşehir Korosu'nun, geçtiğimiz günlerde Ataşehir Cemal Süreyya Etkinlik Merkezi'nde düzenlen "Zeki Müren Şarkıları" isimli son konserinde, salondaki seyircinin unutamayacağı bir anı paylaşıldı. Koronun şefiğini yapan başarılı sanatçı Çağdaş Suseven, koronun 94 yaşındaki solisti Saha Nur Ramazanoğlu'ndan, Atatürk'le ilgili anısını sahnede seyircilerle paylaşmasını istedi. Ramazanoğlu da "Elbet Bir Gün Buluşacağız" isimli eseri okurken, sünnet düğününe Mustafa Kemal Atatürk'ün geldiğini, kendisini kucağına alıp sevdiğini ve sünnet hatırası olarak kendi şahsi hesabından 400 liralık çek imzaladığını ifade etti. Bu büyük onura erişen Ramazanoğlu, ayrıca o çeki bozdurmayıp ömrü boyunca sakladığını ve her baktığında gözlerinin dolu dolu olduğunu da dile getirdi." ifadelerini kullandı.
Akay, yazısına şöyle devam etti:
"Bende koronun şefi değerli sanatçı dostum Çağdaş Suseven'den, o çekin görüntüsünü ve hikâyesini istedim. Atatürk'ün beklenmeyen ve aileye büyük bir itibar kazandıran ziyareti, 23 Eylül 1937 yılında Kanlıca'daki Hacı Ahmet Hayri Bey Yalısı'nda gerçekleşiyor. Atatürk, Sabiha Gökçen ve yanındakilerle birlikte Acar motoruyla Çubuklu'ya bir düğüne giderken, Ahmet Hayri Bey Yalısı'nın ampullerle aydınlatıldığını fark ediyor. O yıllarda düğünlerde israfın yasaklanmasına dair men'i israfat kanunu olduğundan, Atatürk orada ne olduğu ile ilgili bilgi alıyor. Yalıda da İmar Bankası çalışanlarından Fuat Bey'in oğullarının sünnet düğünü var. Bu arada davetliler Acar motorunu tanıyıp "Paşamızı istiyoruz" diye alkış yapmaya başlayınca, Atatürk yalıya giriyor. Biri Ahmet Atüf ve diğeri Saha Nur olmak üzere iki erkek evlat sahibi olan Fuat Ramazanoğlu ile tanışan Atatürk, hazırlıksız geldiği için kâtibine talimat vermiş.
Ahmet Atüf büyük olduğu için 600 liralık, Saha Nur'a da 400 liralık kendi hesabından birer çek yazdırmış ve onları kutlamış. Saha Nur Ramazanoğlu'nun babası Fuat Ramazanoğlu, Kanlıca'nın hatırı sayılı isimlerindenmiş. Vapura binmeden önce esnafı dolaşır, şapkasını çıkararak herkesi selamlarmış. On yedi yaşındayken Alman Goeben Zırhlısı mürettebatına karşı maç yapan, Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü futbolcuları arasında yer almış ve daha sonra İmar Bankası'nda çalışmaya başlamış. 23 Eylül 1937 yılı Perşembe günü ikamet yeri Kanlıca Körfez Caddesi 36 numaralı yalıda Atatürk'e, "Paşam, sizin kıymetli imzanız yanında bu çekin hiçbir değeri yok. Ben sizin imzanızı aileme miras bırakmak isterim." demiş ve Atatürk de çok duygulanmış."