Sayısal ve sözel dahil olmak üzere iki oturumda düzenlenen LGS imtihanına kısa bir vakit kaldı. Haziran ayının birinci haftasında Pazar günü düzenlenecek imtihana hayli ağır bir iştirak olacak. Öğrenciler hayalindeki ve gayesindeki liselerde eğitim alabilmek için ağır mesai harcayacak. Pandemi sebebiyle okullarından uzak kalan ortaokul 8. Sınıf öğrencileri 17 Mayıs itibariyle yüz yüze eğitime başladı. İmtihan hazırlıklarını sürdüren öğrenciler için Ulusal Eğitim Bakanlığından flaş bir atılım geldi. 2021 senesinde yapılacak imtihanda değişiklik yapıldı!
Bu Seneye Has Olacak!
Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS imtihanına dair değerli açıklama yaptı. İmtihan takviminde değişiklik olmayacağını vurgulayan Selçuk “ Bu seneye has dahil olmak üzere LGS kapsamında yapılacak merkezi imtihanda lisan bilgisinden soru sorulmayacak. Daha çok akıl yürütme, muhakeme olacak” tabirlerini kullandı.
LGS İmtihan Tarihi 6 Haziran!
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle 17 Mayıs itibariyle ortaokul 8. Sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. MEB Bakanı Ziya Selçuk, geride bıraktığımız günlerde imtihan takviminde bir değişiklik olup olmayacağı sorusuna öğrencilerin yarısının imtihanların vaktinde yapılmasını, başka kısmının ise ertelenmesi talebi olduğunu belirtti. Bakan Selçuk “ Bizim şu an için bunların ertelenmesine ait rastgele bir kararımız kelam konusu değil. “ diyerek imtihanların belirlenen tarih boyunca düzenleneceğini hatırlattı.
LGS İmtihanında Kaç Soru Soruluyor?
Liselere Geçiş imtihanında öğrencilere sayısal ve sözel olarak iki ayrı oturumda katılıyor. Sözel kısımda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Lisan derslerinden toplam 50 soru soruluyor.
İkinci oturum olan sayısal kısımda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltiliyor. Sayısal kısımda soruların tahlili için adaylara 80 dakika, sözel oturumda ise 75 dakika mühlet tanınıyor.