CHP'li Başarır'dan flaş çıkış: "Bu algı çirkin, ahlaksız ve terbiyesizce!"

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tahsis edilen araçların geri alındığı ve korumalarının yemeklerinin kesildiği yönündeki iddialara cevap verdi. Başarır, bu iddiaların yaratmaya çalıştığı algının "çirkin, ahlaksız ve terbiyesizce" olduğunu belirterek, "Bunu kabul edemem ve doğru bulmuyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey ile gerçekleştirdiği "Nokta Atışı" programında, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tahsis edilen araçların geri alındığı ve korumalarının yemeklerinin kesildiği yönündeki iddialara cevap verdi. Başarır, bu iddiaların yaratmaya çalıştığı algının "çirkin, ahlaksız ve terbiyesizce" olduğunu belirterek, "Bunu kabul edemem ve doğru bulmuyorum" dedi.

Başarır, Kılıçdaroğlu’nun kullandığı minibüsün, mevcut Genel Başkan Özgür Özel’in de benzer bir araç kullandığını vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun araç giderlerinin karşılandığını ifade eden Başarır, yemek konusuna da değinerek, genel merkezde düzenli olarak yemek servisi yapıldığını ve tüm parti mensuplarının bu imkânlardan yararlandığını söyledi.

"Bu iddialar basına sızıyorsa çok ayıp. Artık yeter!" diyen Başarır, kirli algıların partiye zarar verdiğini ifade etti. Türkiye’nin bu tür konularla meşgul olmaması gerektiğini dile getiren Başarır, Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında bir çatışma olduğu algısının yanlış olduğunu belirtti.

Başarır, "Arabaları aldılar, yemekleri kestiler" gibi söylemlerin yalnızca bir iftira ve algı oyunu olduğunu belirterek, böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.