Doğalgaz Aboneleri Bu Habere Dikkat! Faturasını Getirene Devletten 2.500 Lira Destek Verilecek... Fatura Desteği Nasıl Alınır? İşte Merak Edilenler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik doğalgaz destek ödemeleri konusunda çalışmalarını sürdürüyor. 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen destek ödemeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin, belli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Doğalgaz Destek Ödemesi şartları nelerdir? Doğalgaz destek ödemeleri hakkında detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik doğalgaz destek ödemeleri hakkında bilgilendirme yapılıyor. 3 milyar bütçe ayrılarak hayata geçirilen destek ödemeleri ile ilgili başvuru süreci vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILIYOR

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan doğalgaz destek ödemeleri, 5 Eylül 2022'den itibaren hesaplara yatırılmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 336 bin hane için toplamda 271,7 milyon TL'lik destek verildiğini açıkladı. 

Destek ödemelerinden, doğalgaz altyapısı olan 603 ilçede yaşayan ve aboneliği olan vatandaşlar yararlanabiliyor. Bakan Yanık, ödemelerin ısıl haritaya göre hesaplandığını ve 2023 yılı için 900 TL ile 2500 TL arasında değişen ödemeler yapıldığını belirtti.

DOĞALGAZ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Doğalgaz destek ödemeleri hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Kasım ayında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, ödemelerin gelir seviyesi belirli bir rakamın altında olan kişilere yönelik olduğunu ve 2,5 milyon kişiye 3,2 milyar TL ödeme yapılacağını belirtti. Ayrıca, elektrik desteği için de 3 milyon haneye 666 milyon TL değerinde ödeme yapılacağını aktaran Erdoğan, doğalgaz yardım ödemelerinin Kasım ayında başladığını duyurdu. İhtiyaç sahibi vatandaşların bu ödemelerden faydalanabilmek için belirlenen şartları yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILIYOR

Yeni doğalgaz destek ödemeleri için yapılan başvurular kapsamında ev sahipleri yanı sıra kiracılar da ödemelerden yararlanabilecek. Hane başına yapılan ödemeler 900 TL ila 2500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Ayrıca, kronik hastalığı olan ve yaşam destek cihazına ihtiyaç duyan hanelere %5 ilave ödeme yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 milyar TL değerindeki doğalgaz destek ödemelerinin amacının, vatandaşların sıcak bir yuvaya kavuşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

DOĞALGAZ DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz desteği ödemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapıldığını belirten Erdoğan, diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşa Temmuz ayında 427 milyon TL destek sağladıklarını söyledi. Ağustos ayı ödemelerinin de 1 milyar lirayı bulan toplamda 1.6 milyon kişiye 7 Eylül'de gerçekleştirileceğini açıkladı.

Doğalgaz tüketim desteği için başvuruda bulunmak isteyen ailelerin, 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahibi ailelere sıcak bir yuva sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın doğalgaz destek ödemeleri için başvuru şartları belli oldu. Destek ödemelerinden yararlanmak isteyenlerin ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Doğalgaz aboneliği olan ve 647 ilçede ve beldede ikamet eden vatandaşlar başvuruda bulunabilecek. Başvurular ev sahipleri ile birlikte kiracılar için de geçerli olacak. Ayrıca, kronik hastalığı olan ya da yaşam destek cihazına bağlı olan kişiler de başvuruda bulunabilir. 

  1. Türk vatandaşı olması,
  2. E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  3. Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
  4. İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması
  5. Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,
  6. Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi