Duayen Spiker Halit Kıvanç Hayatını Kaybetti! Halit Kıvanç Kimdir, Neden Öldü?

Duayen spiker Halit Kıvanç, 27 Ekim Perşembe günü öğle namazına müteakiben Zincirlikuyu Mezarlığı'nda devnedileceği . Peki spiker halit kıvanç kimdir, neden öldü?

Acı haberi oğlu Ümit Kıvanç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Duayen spiker Halit Kıvanç, 27 Ekim Perşembe günü öğle namazına müteakiben Zincirlikuyu Mezarlığı'nda devnedileceği açıklandı.

Halit Kıvanç için perşembe günü cenaze öncesinde, 10.30’da, kurucularından olduğu Spor Yazarları Derneği’nde (Levent) bir uğurlama töreni yapılacak.

TFF'den yapılan açıklamada, "Türk Spor Yayıncılığı emektarı Halit Kıvanç'ın vefatını derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. TFF'den yapılan açıklamada, "Türk spor yayıncılığının duayen ismi, usta spiker ve gazeteci Halit Kıvanç'ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Medyamızın duayenlerinden Sayın Halit Kıvanç’ın vefatını teessürle öğrendim. Sayın Kıvanç’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, medya camiamıza başsağlığı diliyorum.

SUNUCU VE SPİKER HALİT KIVANÇ KİMDİR?

1925 doğumlu Halit Kıvanç, orta öğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 3 ay kadar Siirt-Kozluk (şimdi Batman'a bağlandı) ilçesinde hakimlik yaptı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevler aldı.

Uzun yıllar TRT'de kültür-sanat, müzik eğlence programları sunan Halit Kıvanç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları'nın da vazgeçilmez sunucusu oldu. Bayramlarda TRT Çocuk Şenliği'ni sunan Halit Kıvanç, geniş bir hayran kitlesine kavuştu. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu ve İstanbul Spor ve Sergi Sarayı'nda çok sayıda konser ve özel etkinliğin sunuculuğunu üstlendi. Tek kanallı günlerin efsanevi sunucusu Halit Kıvanç, NTV Yayınlarından çıkan "Tele Safir" adlı kitabında Türk televizyonculuğunu kaleme aldı.

Sunuculukta 50. yılını 2005'te bir jübileyle kutlayan Kıvanç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TSYD ve diğer kuruluşların düzenlediği yarışmalarda 200'ün üzerinde ödül aldı.