Net şekilde hesaplanama da direkt olarak emekli maaşı yaklaştıkça, daha yüksek olmasını sağlamak mümkün. Emekli maaşı nasıl yüksek olur sorusunun yanıtı veriliyor. En önemli kriter ise brüt maaş! Sizin için yüksek emekli maaş almanın kriterleri verilmiştir.
Son 2 Yılı Düşünmeyin!
Emekli maaş hesaplamalarında son iki yılınızı düşünmeyin. Emeklilik planlarını 8 – 10 yıl öncesinden yapmanız, yüksek maaş için çok daha avantajlı olacaktır. Planınızı bu şeklide yapmanız öneriliyor. Maaşınızın artması, uzun vadeli planlar ile çok daha kolay olacaktır. Maaş hesap kazançlarının tamamı ile direkt olarak almak istediğiniz maaş tutarının yüksek olması sağlanabilir. Düzenli hesaplamalar ile maaş hesaplayabilirsiniz.
Maaşı Arttırmak İçin Çalışmak Yetmez!
Size önerilenler arasında çok çalışmak, maaşın artması için önemli kriterler arasındadır. Çok çalışma, çok fazla günü olmak gibi hususlar ne yazık ki tek başına yetmiyor. Yüksek emekli maaş için daha az günü olan birisinin daha fazla maaş aldığı da görülebilir. Burada önemli olan çok çalışmak da değil, brüt maaş üzerinden yani prime dayalı kazancınız önemli olacaktır. Brüt maaş 3500 TL üstünde ise yıllık 60 – 70 TL kazancın olması söz konusudur.
Sigorta;
Önemli olan bir diğer kriter ise sigortanızdır. Birden fazla yerde sigortalı çalışmak prime kazancın çok daha fazla olmasını sağlayacaktır. Kaç yerde sigortalı olursanız olun, bir aydan 30 gün sayılacaktır. Ancak kazanç açısından toplanacak emekli maaşın yukarı çekilmesi sağlanır.
1261 gün;
Diğer kriter ise 1261 gün olacak. Hangi kurumda çalışılıyor olursa olunsun, 3.5 yılda SSK’lı olursanız emekliliğiniz SSK şartlarından hesaplanacaktır. Yüksek kazanç bildirerek, daha erken emekli olmak ve daha yüksek maaş alma gibi fırsatlar olacaktır.
Ek ücret;
Düzenli olarak ek ücret almak son derece önemlidir. İkramiye, prim gibi… Ancak bunların brüt maaş üzerinden sayılıyor olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Brüt maaş emekli maaşı belirlemede son derece önemli bir kriter olduğundan, hesaplama ona göre yapılır.