İŞKUR; İEP kapsamı ile bazı mesleklerde en fazla 6 ay, bazı mesleklerde en fazla 9 ay olacak şekilde kurs imkanlarını sunacak. Eğer program kapsamında bilişim ve imalat sektöründe olanlar yer alırsa en fazla 6 diğer sektörde istihdam edenler için en fazla 3 ay, geleceğin meslekleri kapsamında istihdam edenler için en fazla 9 ay, risk unsuru fazla olan mesleklerde istihdam edecekler için MEB hayat boyu öğrenme modülünün asgari süresinden az olmayacak şekilde uygulamalarına devam ediyor.
İŞKUR 3500 TL maaşla personel alımları için duyurularını yayına almaya başladı. Programa katılım gösteren vatandaşlar için meslek alanlarında uzmanlaşma ve yeni bir iş edinmeleri mümkün kılınacak. İŞKUR çatısı altında toplanan programların sürecinde giderlerin karşılanabilmesi için günlük ödemeler devam ediyor. KPSS şartı olmadan 3750 TL maaş ile İŞKUR personel alım yapacak olduğunu duyurdu. En az ilk okul mezunları arasından yapılacak personel alımları için günlük 100 TL’ye kadar ödemeler yapılacak.
İŞKUR güncel ilanlar
İŞKUR web sitesi üzerinden online olarak başvuruları yapılan iş ilanları geldi. Hangi şehirlerde hangi alanda alımlar yapılacak?
- İstanbul Esenyurt ilçesinde istihdam etmesi için çorap örme makine operatörü alımı
- Sakarya Sapanca ilçesinde istihdam etmesi için ürün geliştirme elemanı
- Rize Merkez’de istihdam etmesi için depo görevlisi olarak personel alımlarına devam edilecek.
İŞKUR personel alım başvuruları nasıl olacak?
İŞKUR yayına aldığı iş ilanlarına başvurmak, meslek edindirme ya da bu tarz programlara katılım gösterebilmek için vatandaşlardan belirli şartlar istenir. Bu şartlar;
- İŞKUR bünyesinde işsiz olarak kayıtlı olmak
- 15 yaşını doldurmuş olmak
- İş verenlerin birinci ya da ikinci dereceden akrabası olmamak
- İş verenlerin kan hışmı ya da eşi olmamak
- Emeklilik haklarını elde etmemiş olmak
- Program başlamasından 3 aylık süreç öncesinde programa başvuru yapan iş veren ile çalışmamış olmak
- Program başlangıcından bir ay önce uzun vadeli olarak sigorta primlerinin yatırılmamış olması
- İş ya da meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmış olmak şartları istenir.
Vatandaşlardan istenen şartlar tamamen sağlanıyorsa bedensel, ruhsal ya da zihinsel işe devam edecek bir engeli olmayan kişiler başvuru yapabilir. Tarımsal alanlarda yer alacak vatandaşların bir yandan da işteşe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım ile beraber engelli maaşı, dul ya da yetim maaşı alanlar da başvuru yapabilecekler. İŞKUR üzerinden gösterilen adımları takip ederek rahat bir şekilde başvurular yapılabilir.
İŞKUR iş başı eğitim program süresi ne kadar olacak?
İŞKUR iş başı eğitim program süreleri katılacak olunan programlara göre değişecektir. Bu programlar;
- İmalat sektörü alanlarında bulunacaklar için en fazla 6 aylık istihdam etme süresi
- Diğer sektörlerde yer alacaklar için en fazla 3 ay istihdam etme süresi
- Muhabirlik basın ya da yayın gibi alanlarda yer alan meslekler için en fazla 9 ay istihdam etmesi
- Tehlikeli ya da çok tehlikeli meslek gruplarında istihdam edecekler için Hayat boyu öğrenme modülüne göre asgari süreden az olmayacak şekilde yer almak
- Siber güvenlik, bulut bilişim, kodlama ya da oyun geliştirme uzmanı gibi geleceğin mesleklerinde yer alacak iş başı eğitimleri için en fazla 9 aylık eğitim hakları verilir.
Geleceğin mesleklerinde istihdam edecekler için en az 18 yaşını doldurmuş en fazla da 29 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Programlar haftada en fazla 6 gün ders verirken bir günde en az 5 saat, en fazla 9 saat ders verilir.