İŞKUR farklı şehirlerde personel almak adına hala son hızı ile devam ediyor. Buradan başvuru yapan kişiler iş başı eğitim programları kapsamı ile beraber hem imalat hem de bilişim sektörü için en fazla 6 aylık bir süreci kapsıyor. Bu sektör için ise kurslara katılma hakları yer alıyor. Açılan tüm sektörler adına en az 5 saat en fazla da 8 saat olacak şekilde haftada en fazla 6000 durumlarını aşmadan, 45 saati de geçmeyerek planlama sunulacak.
İŞKUR üzerinden iş başvurusu yapacak olan kişiler ise e-şube adresi ile yer alacaktır. İşte şu an İŞKUR tarafından verilen meslek eğitim kursları kapsamı ile alınacak personel sektörleri;
- Deri tablo yapımcısı,
- Mutfak görevlisi,
- Giysi tadilatçısı,
- Budamacı,
- Konfeksiyon makinecisi,
- El sanatları ustası,
- Etlik ve damızlık tavuk yetiştiricisi,
- Arıcı,
- Yahyalı halı dokumacısı,
- Yöresel kilim dokuyucusu,
- İç giyim imalatçısı,
- Konfeksiyon makineci,
- Aşçı yardımcısı gibi sektörler adına eleman alımları gerçekleşecektir.
İŞKUR iş başı eğitim programı vatandaşlara neler kazandıracak?
İŞKUR tarafından vatandaşlar için sunulan istihdam olayları adeta hayata geçirildi. Kuruma kayıtlı olarak yer alan kişiler işsiz olmaları durumunda meslek içerisinde ilerleme adına hedeflenmiş olan programlar bütünüdür. İşsizler adına yapılacak olan mesleki yeterlilik durumlarını geliştirebilmeleri ve bu alanda tecrübe kazanmaları adına yer alan bir programdır. Üstelik programlarda yer alan kişiler karşılık olarak da 2600 TL para kazanma hakkına sahip olacaktır. Bir yandan da iş verenler ise istedikleri katılımcıları kendi bulma haklarına sahip. Bunun yanı sıra İŞKUR kendileri adına da bir katılımcı talep etme hakkına sahip.
İŞKUR iş başı eğitim program süresi ne kadardır?
İŞKUR iş başı eğitim programı aslında İmalat ve bilişim sektörü içerisinde iş yerlerinde en fazla 6, diğer farklı olarak yer alan sektörler içerisinde ise en fazla 3 ay olacak şekilde uygulamaya tabi tutulacaktır. Bunun dışında bir yandan da siber güvenlikten buluta, bilişimden oyun geliştirme uzmanlık alanlarına kadar birçok kodlama alanında gelişecek meslek programlarına katılma hakkı yer alıyor. Geleceğin meslekleri içerisinde ise 18 ve 29 yaş arasında olan özel program katılma haklarına sahip olacaklardır. En fazla 9 ay içerisinde kişiler günde 5 ya da 8 saat olarak değişmesinin yanı sıra hafta içerisinde en fazla 45 saate geçmeme şartı ile programlama adımları gerçekleştirilmiştir. Kurslara kimler başvuru yapma hakkına sahiptir? İşte merak edilen detaylar…
İş başı eğitim programlarına kimler katılabilecek?
İş başı eğitim programlarına katılma hakkı olan kişiler;
- 15 yaş ve üzeri olmak
- İŞKUR’a kayıtlı olan işsizler arasında yer almak
- Emekli olmama şartı
- İş veren yakınlarında birinci derece ya da ikinci derecede yakın kan hışmı ile eşi olma
- Programın belirlenen başlangıç tarihinin öncesinde 3 ay program başvuru yapmış olan işverenler ile çalışmamış olmak
- İş ve meslek danışmanlığı alanlarında hizmet almak için yer almak
- Program başlama tarihinden önce son bir aylık süreçte herhangi bir sigorta primi yatırmamış olmak
- Engeli yer almayan öğrenciler ya da örgün olarak yer alan eğitim alamayanlar
- Tarımsal faaliyet adımlarında yer alanlar
- İsteğe bağlı sigortalı olarak yer alan kişiler
- Engelli maaşı alan kişiler
- Sosyal yardım desteği alan kişiler
- Dul ya da yetim aylığı alan kişiler
Bu gibi alanlarda yardım alan kişiler de iş başı eğitim programı alternatiflerinden yararlanma hakkına sahip olacaktır. Bir yandan da kursa katılım anında 2600 TL ücret verilecektir.