Lübnan Sağlık Bakanı Cabak trafiğe kapatılan yollar ve nakliye araçlarına saldırılar nedeniyle gıda ihtiyaçlarının arttığını ifade etti. Hükümetin vergi politikalarına karşı olan protestolar nedeniyle yakıt, buğday ve ilaç stoklarının azaldığı bildirildi. Ülkede devam eden gösteriler nedeniyle hayatı felç eden süreç birçok insanı mağdur ediyor.
Bankaların da kapalı olması nedeniyle ödemelerin yapılmaması, ithal edilen ilaçların gümrüklerde bekletilmesi çok sayıda sorunu ortaya çıkarıyor. Yolların kapanması ve göstericilerin başbakan ve kabine üyelerinin istifa etmesini beklemesi nedeniyle sosyal yaşam felç oldu. Hükümet yetkililerinin evlerinin önüne kadar giden göstericiler ekonomik krizi hafifletmek amacıyla birçok girişimde bulunmuştu.
Hayat Adeta Durmuş Vaziyette
İnsanların işe gidememesi ve hizmetlerin durması nedeniyle hayatın felç olduğu Lübnan’da Başbakan da istifa etmişti. Hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle yaşanan bu olumsuz durumların başbakanın istifa etmesiyle birlikte azalması bekleniyor.
En son 2015 yılında bir çöp krizinin yaşandığı Lübnan’da krizin hafiflemesi için bazı kararlar alınmış ama tepkiler nedeniyle göstericiler kabul etmemişti. Başbakanın istifa etmesinin ardından sürecin normale dönmesi bekleniyor. Göstericilerin yol kapama eylemlerine devam etmeleri ve vatandaşların 20 günlük ihtiyacını dahil karşılayacak durumda olmadıkları açıklandı. Sosyal bir felaket yaşanan Lübnan’da ekonomik krizin de yakında olduğu ifade edildi.