Müjde PTT üzerinden kimlikle verilecek! Hemen gidip paranızı alın! Başvurmayanlar e-Devlet’ten başvurabilir!

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından flaş bir karar alındı. Asgari ücrete temmuz ara zammı yapıldı. Zam kararından sonra pek çok ödemenin miktarı da değişti. Gelen son habere göre işsiz vatandaşlara geri ödemesiz 51 bin TL veriliyor. Başvurular 30 gün içerisinde e-Devlet üzerinden yapılacak. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından flaş bir karar alındı. Asgari ücrete temmuz ara zammı yapıldı. Zam kararından sonra pek çok ödemenin miktarı da değişti. Gelen son habere göre işsiz vatandaşlara geri ödemesiz 51 bin TL veriliyor. Başvurular 30 gün içerisinde e-Devlet üzerinden yapılacak. Detaylar haberimizde..

Asgari ücrete yüzde 30 oranında zam geldi. Gelen zam sonrasında net ücret 5 bin 500 TL oldu. İşsizlik maaşları da asgari ücret ile birlikte arttı. En yüksek işsizlik maaşı 5 bin 117 TL. 10 ay boyunca verilmesi halinde işsiz vatandaşlara geri ödemesiz 51 bin TL’de fazla para yardımı yapılmış olacak.

EN AZ 2 BİN 588 TL, EN ÇOK 5 BİN 117 TL ÖDENECEK

Temmuz ayı ile birlikte milyonlarca vatandaşın elinde geçen parada artış yaşanıyor. Çalışanların ödemeleri artırıldı. Bununla birlikte işsizlik maaşı alanlara da zam geldi. İşsizlik maaşı en az 2 bin 588 TL en çok 5 bin 117 TL olarak ödenecek. Peki, kimler işsizlik maaşı alabilecek?

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak,

İŞSİZLİK MAAŞINA NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.