Pırasanın pek farklı tarifi olduğunu hatırlatmak ile birlikte sizler için bugün zeytinyağlı pırasa tarifini vereceğiz.
Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır?
Pırasa yemeği dışında başka hiçbir yerde pırasa ve pirinç ile havuç üçlüsü birbirine bu kadar yakışmazdı. Sağlıklı lezzetler tüketmek istiyorsanız zeytinyağlıların en güzeli pırasa için tarifi paylaşalım.
- Kaç kişilik: 4
- Hazırlanma süresi: 5 dakika
- Pişirme süresi: 25 dakika
Kullanılacak Malzemeler
- 4 adet pırasa
- 1 adet orta boy havuç
- Yarım çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 adet orta boy domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Damak tadınıza uygun ise yarım deste taze soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Pırasaları ayıkladıktan sonra temiz bir şekilde sirkeli su ile yıkayınız
Havuçları temizledikten sonra halka şeklinde doğrayınız
Soğanı yemeklik olarak doğrayınız ve domatesleri rendeleyiniz
Orta boy bir tencere içine zeytinyağını ekleyiniz ve ısınmasının ardından doğradığınız soğanları ilave ederek kavurunuz. Ardından rendelenmiş domates ile domates salçasını ekleyiniz.
Yaklaşık 3*4 dakika kavurduktan sonra havuç ve pırasayı da ekleyiniz. Bu şekilde kavurmaya devam ediniz. Son olarak pirinci ekleyiniz. Su ve isteğinize göre tuzu ekledikten sonra tencerenizin ağzını kapatıp orta ateşte yaklaşık 25 dakika pişiriniz.
Servis Önerisi; üzerine limon suyu ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.