Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan izin genelgesinin detayları merak ediliyor. Peki izin genelgesi kamuda çalışan taşeron işçileri, kadroya geçen işçileri ve kamu işçilerini de kapsayacak mı?
Taşeron işçiler, kamu işçileri ve 4/D 'li işçiler izinli olacak mı?
Ülke genelinde corona virüsle mücadele için çalışmalar kapsamında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı. Önceki gün yayımlanan genelgede 60 yaşından büyük kamu personelleri, engelli va hamile personellerin idari izinli sayılacağına yer verildi.
SAĞLIK BAKANLIĞI YENİ GENELGE YAYIMLADI
Bu izin genlgesi sonrası Sağlık Bakanlığı bir genelge yayımladı. Yayımlanan genelgede Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 'ndeki bazı hükümlerin, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan personeller için değiştirildiğine yer verildi.
12 günlük idari izin maddesinin sağlık personelleri için geçerli olmadığının b elirtildiği yazıda tüm personellerin korona virüsle aktif mücadele için çalışacağına yer verildi.
İŞÇİLERİN DURUMU NE OLACAK?
Cumhurbaşkanlığı tarafındna ve Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgelerde personeller ve işçiler arasında bir ayrım yapılmadı.
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından yayımlanan genelgede, "Hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, yönetici pozisyonlarındakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanların, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezevantajlı grupların, (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılmaları," ifadelerine yer verildi.
Bu genelgede personel işçi ayrımı yapılmadı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede de personel ve işçi ayrımı gözetmeksizin kararlar geçerlidir.
Sadece Sağlık Bakanlığı Personelleri hariç kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kamu işçilerinden veya sözleşmeli personlerin de söz konusu yazı kapsamında olduğu düşünülmekte ve 12 günlük idari izin hakkından yararlanması gerekmektedir.