1. HABERLER

  2. SSK

  3. SGK’dan 180.000 TL Toplu Para jesti Geldi! Başvuru Yapan herkes Bayram Öncesi Alabilecek! İşte Detaylar...
SGK’dan 180.000 TL Toplu Para jesti Geldi! Başvuru Yapan herkes Bayram Öncesi Alabilecek! İşte Detaylar...

SGK’dan 180.000 TL Toplu Para jesti Geldi! Başvuru Yapan herkes Bayram Öncesi Alabilecek! İşte Detaylar...

SGK’dan toplu para ödemesi müjdesi geldi. Başvuru yapanlara 180.000 TL bayram öncesi yatacak. İşte detaylar…

A+A-

Zamlı dul ve yetim maaşı tablosu şu şekilde oldu: SGK son dakika toplu para ödemesi açıklaması yaptı. Bayram öncesi vatandaşa 180.000 TL’lik peşin ödeme yapılacak. Başvuru yapanlar hemen ödeme alabilecek. Sosyal güvenlik Kurumu’nun yeni toplu para ödemesi ile ilgili merak edilenler ve başvuru detayları haberimizde…

Türkiye’de, sosyal devlet anlayışı kapsamında vatandaşlara çeşitli destek programları sağlanıyor. Sosyal güvenlik kurumu da bir çok ödeme avantajı ile vatandaşın yanında oluyor. SGK’nın sağladığı temel yardımların yanında toplu para ödemeleri de bulunuyor. Kurban Bayramı öncesi SGK’dan önemli bir açıklama geldi. Devlet tarafından başvuru yapanlara SGK aracılığıyla 180.000 TL toplu para ödemesi yapılacak. Ancak bir çok kişi bu desteklerin varlığından haberdar değil. Peki kimler SGK’dan yardım ya da destek ödemesi alabilir? SGK toplu para ödemesi başvuru şartları neler?

SGK EVLENME ÖDENEĞİ VERECEK

Sosyal güvenlik kurumunun özellikle kız çocuklarına yönelik evlenme ödeneği desteği oldukça önemli bir yardım kalemi olarak öne çıkıyor. Ölüm geliri ya da ölüm aylığı alan kız çocukları, evlenmeye karar vermeleri durumunda halk arasında çeyiz parası olarak da adlandırılan evlenme ödeneği desteğinden yararlanabiliyor. Evlenme ödeneği için aranan tek bir şart bulunuyor. O da vefat etmiş ebeveyn üzerinden yetim maaşı ya da ölüm aylığı olarak bilinen maaşı alıyor olmak.

2024 EVLENME ÖDENEĞİ MİKTARI NE KADAR?

SGK’dan sağlanan evlenme ödeneği miktarı asgari ücrete endeksli olarak değişiyor. Yetim aylığı tutarının iki yıllık Toplamı kadar evlenme ödeneği veriliyor. 2024 yılının başından bu yana belirlenen evlenme ödeneği ise örneğin 7500 TL maaş alan bir kişi için 180.000 TL oldu. Asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam geldikçe bu miktarda değişiyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILAN ARTIŞ EVLENME ÖDENEĞİNİ ETKİLİYOR

Ocak 2024 itibari ile emekli maaşlarına yüzde 49.25 zam yapılmış en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olarak belirlenmişti. Emekli maaşlarına gelen zam sonrası aynı zamanda dul ve yetim aylığı ödemeleri de arttı. Yılbaşında yapılan zamla birlikte %25 pay alan bir yetim için maaş ödemesi 2500 TL olarak belirlenirken %50 pay alan bir dul için 5000 TL oldu. Zamlı dul ve yetim maaşı tablosu şu şekilde oldu:

Yüzde 25 hissesi olan bir vatandaş: 2.500 TL

Yüzde 50 hissesi olan bir vatandaş: 5.000 TL

Yüzde 75 hissesi olan bir vatandaş: 7.500 TL

TEMMUZ AYINDA YENİDEN BELİRLENECEK

Temmuz ayı itibari ile emekli maaş zam zamları bir kez daha hesaplanacak ve emekli maaşları güncellenecek. Bu durumda dul ve yetim aylığı ödemeleri de yeniden belirlenecek. Böylece evlenecek genç kızlara verilen çeyiz parası yardımı da artmış olacak.

EVLİLİK ÖDENEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

SGK tarafından verilen evlenme ikramiyesi başvuru şartları da belli oldu. Evlenme ödeneği almak için sadece bir ebeveynden maaş alıyor olmak gerekiyor. Evlenme ödeneği başvuruları SGK‘ya yazılı bir dilekçe ile yapılıyor. Aynı zamanda nikah tarihinden itibaren bir yıl süre içinde bu başvuruyu gerçekleştirmek gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.