1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sigara tiryakilerine Soğuk Duş! Kallavi zam geldi! Dün Sabah Saat 10:00'da açıklama Yapıldı! İşte Detaylar...
Sigara tiryakilerine Soğuk Duş!  Kallavi zam geldi! Dün Sabah Saat 10:00'da açıklama Yapıldı! İşte Detaylar...

Sigara tiryakilerine Soğuk Duş! Kallavi zam geldi! Dün Sabah Saat 10:00'da açıklama Yapıldı! İşte Detaylar...

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte ekonomik sektörlerde zam haberleri hız kazanmaya devam ediyor. Özellikle akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından sigara fiyatlarına da önemli bir zam geleceği duyuruldu.

A+A-

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte ekonomik sektörlerde zam haberleri hız kazanmaya devam ediyor. Özellikle akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardından sigara fiyatlarına da önemli bir zam geleceği duyuruldu.
Son dönemde yapılan ÖTV artışları, sigara ve içki fiyatlarını etkilemeye başladı.

Sigaralardan alınan maktu vergi tutarı, 4,8 liradan 5,7 liraya yükseldi. Bu artış, 1 paket sigaranın vergi yükünü yaklaşık olarak 1 lira artıracak şekilde yansıdı. Sigara firmalarının bu vergi artışını 5 lira olarak tüketiciye yansıtması bekleniyor.

İçkilerde de Zam Var

ÖTV artışları sadece sigaraları değil, aynı zamanda içki fiyatlarını da etkiledi. Özellikle yüzde 45 alkol derecesine sahip bir litrelik rakının ÖTV tutarı 478,13 liradan 571,37 liraya yükseltildi. Bu artış, içki fiyatlarında önemli bir maliyet artışına neden oldu ve tüketicilerin cebinden daha fazla pay alınmasına yol açtı.

Ekonomik Etkiler

ÖTV artışlarının sigara ve içki gibi tüketim maddelerine yansıması, enflasyonun yanı sıra tüketicilerin harcama alışkanlıklarını da doğrudan etkiliyor. Artan vergi yükü, bu ürünlerin satış fiyatlarını yükseltiyor ve tüketiciler üzerinde ek mali baskı oluşturuyor. Bu durum, özellikle düşük ve orta gelir grupları için bütçe planlaması yaparken önemli bir faktör haline geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.