1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz 2024 zammı son dakika haberi! Emekli zam oranı belli oldu! İşte Detaylar...
SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz 2024 zammı son dakika haberi! Emekli zam oranı belli oldu! İşte Detaylar...

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz 2024 zammı son dakika haberi! Emekli zam oranı belli oldu! İşte Detaylar...

Yüzde 22 Temmuz Zammı Netleşti! SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz 2024 zammı son dakika gelişmesi. 5 aylık zam oranı belli oldu. Emekliye yüzde 22 zam kesinleşti.

A+A-

SSK ve Bağ-kur emeklisi Temmuz 2024 zammı merakla beklenirken Türkiye istatistik kurumu bugün bir veriyi daha açıkladı. Mayıs 2024 enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emekli Temmuz 2024 zammı beş aylık oran kesinleşti. Peki emekliye Temmuz’da ne kadar zam gelecek? SSK ve Bağ-kur emeklisi Temmuz 2024 zammı yüzde kaç oldu?

Türkiye’deki 16 milyon emekli vatandaşın gözü kulağı temmuz ayı zam oranlarına çevrildi. Emekli maaş zammı için enflasyon rakamları büyük önem taşıyor. Türkiye istatistik kurumu bugün Mayıs 2024 enflasyon oranlarını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte beş aylık enflasyon zammı da kesinleşmiş oldu. Özellikle SSK ve Bağ-kur emeklisi kök maaş zammını yakından ilgilendiren beş aylık veri netleşirken emekliler de hesaplamalara başladı. Peki emekli beş aylık enflasyon zammı ne oldu? Temmuzda emekli maaşlarına yüzde kaç zam gelecek?

MAYIS 2024 ENFLASYON ORANLARI AÇIKLANDI

Türkiye istatistik kurumu tarafından bugün itibarıyla Mayıs 2024 enflasyon oranları açıklandı. Yapılan açıklamaya göre mayıs ayında enflasyon yüzde 3,37 artış gösterdi. Yıllık bazda ise enflasyon yüzde 75,75 olarak gerçekleşti.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİ KÖK MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU

Enflasyon rakamları özellikle emekliler için büyük önem taşıyor. Çünkü emekli maaş zammı oranları enflasyon üzerinden hesaplanıyor. Temmuz ayında SSK ve Bağ-kur emeklisi kök maaşı zammı altı aylık enflasyon doğrultusunda artış gösterecek. Bugün açıklanan rakamla birlikte beş aylık enflasyon verisi kesinleşmiş oldu. Buna göre SSK ve Bağ-kur emeklisine temmuz ayında beş aylık Enflasyon zammı yüzde 22 oldu. Şu anda haziran ayı enflasyon rakamları bekleniyor. Haziran ayı verilerinin de belli olmasıyla beraber emekli temmuz zammı netlik kazanacak. Emekliye temmuz ayında enflasyona ek olarak refah payı zammı da verilecek.

EMEKLİYE YÜZDE 25 ZAM BEKLENTİSİ VAR

SSK ve Bağ-kur emeklisi kök maaş zammı için şu anda beş aylık veri kesin ve yüzde 22 zam oranı da kesinleşmiş durumda. Sosyal güvenlik uzmanları ise haziran ayında en az yüzde 3’lük bir enflasyon artışı bekliyor. Bu durumda emekliye altı aylık enflasyon zammı yüzde 25 olacak. Yani refah payı hariç emekli maaşlarında altı aylık artışın yüzde 25’i bulması bekleniyor.

EMEKLİYE REFAH PAYI ZAMMI VAR MI?

Temmuz ayında emekli maaşlarını ilgilendiren diğer bir zam oranı ise refah payı zammı oldu. Refah payı zammı genellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanıyor. Temmuz ayında refah payı zammını kaldırılacağı iddia ediliyordu ancak şu anda bu yönde bir açıklama bulunmuyor. O sebeple de sosyal güvenlik uzmanları refah payı artışına kesin gözüyle bakıyor. Sosyal güvenlik uzmanlarının beklediği en düşük refah payı zammı ise yüzde 5 oldu. Bu durumda SSK ve Bağ-kur emeklisine temmuzda yapılacak kök maaş zammı en az yüzde 30 olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.