Tarçının Faydaları ve Zararları Nelerdir?
Tarçının faydaları ve zararları saymakla bitmeyebilir. Birçok faydası bulunmakla birlikte zararları da es geçemeyeceğimiz derecede fazladır. Tarçı'nın faydaları ve zararlarından nelerdir...
A+A-
Tarçının Faydaları Nelerdir:
- Diyabet hastaları için tarçın bir şeker düzenleyicisidir.
- Kolesterolü önleyen bir besindir.
- Adet sancılarında kadınların yardımına koşan bir hafifleticidir.
- Migren ağrılarını azalttığı bilinmektedir.
- Tarçın'ın çayı veya yağı soğuk algınlığına iyi gelir.
- Bağırsak ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
- HIV'e karşı korunmakta tarçın yardımcı olmaktadır.
- Kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır.
- Doğal bir koku gidericidir.
- Tarçın, kanser hücrelerinin çoğalmaması için onlarla savaşır.
- Kan dolaşımını düzenlemektedir.
- Hafızayı güçlendirmekle birlikte unutkanlığa da iyi gelir.
- Tarçın; bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
- Sık tüketildiği takdirde bazı kanserleri önleyebilir.
- Tarçın,kemikleri güçlendirir.
- Ağız kokusunu gidermek için kullanılmaktadır.
- Kandaki oksijen değerini yükseltir.
- Tarçın, kilo vermede insanlara yardımcı olmaktadır.
- Dikkat eksikliği yaşayan kişilere tarçın tüketmenin yardımcı olacağı bilinmektedir.
- Anne sütünü artırmaktadır.
- Cilt sağlığına olumlu etkilerde bulunur.
- Mantar, bakteri ve virüslerle savaştığından dolayı orta çağda tarçın ilaç olarak kullanılmaktaydı.
Tarçının Zararları Nelerdir?
Her şeyin çok tüketilmesinin zararlı olduğu gibi tarçının fazla tüketimi de zararlıdır. Bazı zararlara ve yan etkilere sahiptir. Bunlar:
- Aşırı tarçın tüketimi kabızlığa sebep olmaktadır.
- Tarçın bazı kanserleri önlemede işe yarasa da fazla kullanılması sonucunda kansere davetiye sunabilir.
- Herhangi bir ilaç ile birlikte kullanımında sıkıntı çıkabileceği için doktora tarçın kullanmadan evvel danışılmalıdır.
- Ağızda çeşitli yaraların çıkmasına sebep olabilir.
- Aşırı kullanımında şeker düzeyini fazla düşürerek çeşitli sağlık sorunlarının doğmasına sebep olabilir.
- Aşırı tüketildiğinde karaciğer yetmezliğine sebep olabilir.
- Aşırı tüketildiğinde mideye harar verebilir.
- Tarçın tüketimini dikkatsiz bir şekilde artırmak böbreklerde çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.
- Tarçın fazla tüketildiği zaman rahim kasılmalarına neden olabilir ve bu hamileler için oldukça tehlikelidir. Bu yüzden hamile kadınlara tarçın önerilmez.
- Cerrahi operasyonlardan 15 gün önce tüketimi durdurulmalıdır.
- Bazı insanlarda alerjiye sebep olduğu için bebeklerde tarçın kullanılmamalıdır.
- Cilde tozu ya da yağı sürülmemelidir.
HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.