1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TBMM'den Bayram Sonrası Af Müjdesi: Detaylar İçin Gözler 5 Temmuz'a Çevrildi! TBMM'den Süreç Nasıl İşleyecek?
TBMM'den Bayram Sonrası Af Müjdesi: Detaylar İçin Gözler 5 Temmuz'a Çevrildi! TBMM'den Süreç Nasıl İşleyecek?

TBMM'den Bayram Sonrası Af Müjdesi: Detaylar İçin Gözler 5 Temmuz'a Çevrildi! TBMM'den Süreç Nasıl İşleyecek?

TBMM’den Bayram sonrası büyük müjde geldi. Yoğun bir mesaiye hazırlanan mecliste af konusu da gündemde olacak. Peki sicil affı ne zaman çıkacak?

A+A-

Türkiye’de Enflasyonun çok yüksek olması ve aynı zamanda maaşların düşük kalması nedeniyle milyonlarca vatandaş geçim sıkıntısı ile boğuşuyor. O sebeple de uzun zamandan beri sicil affı beklentileri vardı. Kredi ve kredi kartı borçları dağ gibi biriken vatandaşlar kara listeye girmemek için devletten sicil affı istiyordu. Nihayet hazırlanan düzenleme TBMM’ye geldi. Sicil affı ve devlet destekli borç kapatma kredisi için onay çıktı. Peki sicil affı ne zaman çıkacak? Devlet destekli borç kapatma kredisi veren bankalar hangileri?

SİCİL AFFI NEDİR? NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sicil affı, bankalara kredi ya da kredi kartı borcu bulunan vatandaşların kara listeye girmeleri halinde gelen af anlamına geliyor. Sicil affı gelmesi durumunda vatandaşlar kara listeden çıkarılıyor ve borçlarını taksitlendirerek ödeme fırsatı sunuluyor. Sicil affı hem vatandaşlar için hem de bankalar için önemli bir konu. Çünkü birçok kişi kara listeye girdikten sonra borçlarını ödemeyi erteliyor. Ancak sicil affı gelmesi durumunda kara listeden çıkma ihtimali olan kişiler borçlarını bir an önce kapatmayı tercih ediyor. O sebeple de sicil affı hem borçlular hem de bankalar tarafından heyecanla bekleniyor.

Peki af çıkacak mı? Sicil affı gelecek mi? Torba yasa maddeleri arasında sicil affı da olduğu iddia ediliyor. Çünkü şu anda çok sayıda vatandaşın kredi ve kredi kartı borcu birikmiş durumda. Af gelmemesi halinde Milyonlarca kişi kredi ve kredi kartı kullanamaz hale gelecek. Önümüzdeki günlerde sicil affı konusunun netlik kazanacağı tahmin ediliyor.

DEVLET DESTEKLİ BORÇ KAPATMA KREDİSİ BAŞLIYOR

Borcu olan vatandaşlar için bir fırsat daha gündemde. Henüz kara listeye girmemiş olanlar devlet destekli borç kapatma kredisi kullanarak borçlarını ödeme fırsatına sahip olacak. Borç kapatma kredisi borç transfer Kredisi olarak da biliniyor. Devlet destekli borç kapatma kredisi, Ziraat Bankası tarafından sağlanacak ve üst limit 100.000 TL olacak.

Düşük faizli borç kapatma kredisi kampanyasından faydalananlar başka Bankalara olan borçlarını Ziraat Bankası’na taşıyarak en uygun faiz oranı ve vade seçenekleri ile borçlarını kapatma şansına sahip olacak.  Sicil affı düzenlemesinin resmi gazetede yayınlanmasının hemen ardından borç kapatma kredisinin de devreye gireceği tahmin ediliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.