1. HABERLER

  2. KONUT

  3. TOKİ’den Büyük İndirim Fırsatı! Yüzde 25 İndirim Kampanyası Başlıyor
TOKİ’den Büyük İndirim Fırsatı! Yüzde 25 İndirim Kampanyası Başlıyor

TOKİ’den Büyük İndirim Fırsatı! Yüzde 25 İndirim Kampanyası Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut ve iş yeri sahiplerine yönelik büyük bir indirim kampanyası başlattıklarını duyurdu.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut ve iş yeri sahiplerine yönelik büyük bir indirim kampanyası başlattıklarını duyurdu. Bu kampanya, ödemesi devam eden konut ve iş yerleri için geçerli olacak ve peşin ödeme yapanlara yüzde 25 indirim imkânı sunulacak. Kampanya, 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Peşin Ödemede Yüzde 25 İndirim

Bakan Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "TOKİ’den ev ve iş yeri alan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, peşin ödeme yapmak isteyenler için yüzde 25 indirim sağlayacağız" dedi. Kampanya, Temmuz 2023 öncesinde satın alınan ve ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için geçerli olacak. Ayrıca, borcunun en az yüzde 25’ini kapatanlar da bu indirimden faydalanabilecek.

Kampanya Detayları ve Katılım Koşulları

TOKİ'den konut veya iş yeri satın alanlar, borçlarının tamamını ya da en az yüzde 25'ini ödedikleri takdirde yüzde 25 indirim hakkına sahip olacaklar. Ancak kampanyadan yararlanmak için bazı şartlar bulunuyor. Vatandaşların başvuru yapabilmeleri için, borcun kapatılacağı aya ait taksitin ödenmiş olması ve geriye dönük taksit ya da emlak vergisi borcunun bulunmaması gerekiyor.

Başvuru Süreci ve İndirim Detayları

İndirim kampanyasından yararlanmak isteyenler, 23 Eylül-18 Ekim 2024 tarihleri arasında satış işleminin yapıldığı bankaya başvuruda bulunacaklar. Kısmi ödeme yapmak isteyenler de indirimden faydalanabilecek. Ancak belirlenen tarihlerin dışında yapılacak ödemelerde bu indirim geçerli olmayacak.

Yaklaşık 162 bin konut ve iş yeri sahibinin bu kampanyadan yararlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.