1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. VRAM Nedir, Windows 10’da Video RAM Nasıl Yükseltilir?
VRAM Nedir, Windows 10’da Video RAM Nasıl Yükseltilir?

VRAM Nedir, Windows 10’da Video RAM Nasıl Yükseltilir?

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızda oyun oynamayı seviyor ya da grafik işlemcisini yoran programlar kullanıyor iseniz VRAM yani video RAM değerini en yüksek seviyede kullanmak istersiniz.

A+A-

Bu gibi işlemelerde karşı karşıya kaldığınız hatalar bir miktar daha video RAM ihtiyacınız olduğunu gösterir. Peki, VRAM nasıl yükseltilir? Windows 10’da video RAM nasıl yükseltilir?

Video RAM Nedir?

Bilgisayarlarınızın grafik işlemcisi ile yani GPU ile çalışan özel bir Ram’dir. Grafik kartları ve GPU terimi pek çok kez birbirinin yerine kullanılsa da aslında farklı şeylerdir.

Video RAM’i grafik işlemcisinin ihtiyacı olan ışıklandırma efektleri, oyun dokuları,  gibi bilgileri üzerinde tutmaktadır. Bu sayede ise GPU, bilgilere hızlı bir şekilde erişebilir ve bunları işleyerek monitörlerinize ulaştırabilir.

Ne Kadar VRAM’iniz Var?

Windos 10’da ne kadarlık bir video RAM’inizin olduğunu öğrenmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir. Windows + I klavye kısa yolu ile Ayarlar menüsünü açınız. Ardından sistem öğesini seçiniz ve sol çubuk üzerinden Monitör’e tıklayınız.

 Listeyi aşağı doğru kaydırınız ve bağdaştırıcı özellikleri göster’e tıklayınız. Açılan pencerede bağdaştırıcı sekmesini seçiniz ve Bağdaştırıcı bilgisi bölümünün altına göz atınız. Video RAM’inizin Ayrılmış video belleği satırının karşısında göreceksiniz.

Video RAM Nasıl Arttırılır?

VRAM arttırmanın en iyi yolu, bir grafik kartı satın almaktan geçmektedir. Entegre grafik kullanıyor iseniz farklı bir grafik kartı satın aldığınızda video performansında ciddi bir artış meydana geldiğini görebileceksiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.